Volgens onderzoek kan Bitcoin-prijs alleen stijgen als de accumulatie van $ 30K doorgaat

Er is een reset op $ 30.000 voor Bitcoin (BTC) in het gedrag van beleggers en voor een prijsstijging hoeft de trend alleen maar te blijven aanhouden. De enige manier om BTC/USD omhoog te krijgen, is als hodlers munten blijven verzamelen, volgens de on-chain monitoring resource Ecoinometrics op dinsdag.

Er is nieuwe vraag, aangetoond door intrigerende gegevens

Ecoinometrics toonde aan dat er een grote verandering op komst is vergeleken met vorig jaar. De on-chain monitoring resource toonde dit aan door te analyseren wie coins hebben gekocht sinds de start van de laatste bull run in oktober 2020. Het waren kleinere investeerders, of ‘kleine vissen’, in het begin die zich opstapelden. Toen Bitcoin zijn vorige hoogste punt ooit van $ 20.000 passeerde, begonnen kleine investeerders te kopen.

En het ging door tot de nieuwe piek van $ 64.500. Grotere investeerders begonnen echter op $ 20.000 te verkopen, maar niet in voldoende hoeveelheden om de bull run te beëindigen. Toen BTC/USD voor de eerste keer $ 30.000 bereikte, voegden walvissen, aan de andere kant, verkoopdruk toe. Volgens analisten was het resultaat het omslagpunt bij de hoogtepunten van mei.

Ecoinometrics merkte op dat blijkbaar $ 30k een belangrijk niveau is dat de trend van coin accumulatie door walvissen stopte. Het zou kunnen liggen aan het walvissentiment dat vindt dat Bitcoin “te veel, te snel” won en dat de markt dus als onhoudbaar werd beschouwd. En dat is wellicht de reden dat de verkoopdruk het uiteindelijk overnam. Nergens zijn er twijfels, nu $ 30.000 is teruggekeerd.

Zowel grote als kleine investeerders kopen opnieuw. Volgens de bevindingen van Ecoinometrics zijn walvissen en kleine vissen weer begonnen met opkopen. Terwijl andere categorieën neutraal zijn geworden. Met deze correctie was er een reset, als die interpretatie juist is, volgens Ecoinometrics. Er is maar één richting die Bitcoin kan gaan, zou die trend van accumulatie zich voortzetten, en dat is omhoog.

Hoop schittert zachtjes

Voor de bearish toon die veel marktcommentatoren de afgelopen weken hebben ingenomen, biedt het perspectief van Ecoinometrics een verfrissend tegenargument. On-chain-activiteit werd gekenmerkt door lage volumes en een gebrek aan solide ondersteuning boven $ 30.000. Tegelijkertijd heeft zelfs het klassieke stock-to-flow-prijsmodel bezorgdheid geuit over ongeldigheid, iets wat de maker ontkent.

Woensdag is de prijs van BTC onder de $ 32.000 gezakt. Oproepen voor een grote prijsbeweging zijn niet schaars, terwijl de hoop op een opwaartse beweging toch aanhoudt.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo