Volgens PBoC-functionaris zijn Hong Kong en China grensoverschrijdende digitale yuan aan het testen

De eerste grensoverschrijdende pilots van de digitale yuan heeft China met Hong Kong voltooid. De directeur van het onderzoeksbureau People’s Bank of China, Wang Xin, gaf commentaar erover. Hij zei dat de Hong Kong Monetary Authority en de PBoC technische tests hebben uitgevoerd op het grensoverschrijdende gebruik van de digitale valuta van de Chinese Centrale Bank.

Het lokale persbureau Sina Finance meldt dat de functionaris het nieuws bekendmaakte tijdens een persconferentie op donderdag. Deze werd georganiseerd door het Informatiebureau van de Staatsraad van China. Kort nadat het hoofd van het digitale valuta-onderzoeksinstituut van de PBoC, Mu Changchun, vorige week een reeks wereldwijde CBDC-regels voorstelde, verscheen het nieuws.

Mu was spreker op een Bank for International Settlements-seminar. Tijdens het seminar riep hij wereldwijde financiële instellingen op om de wereldwijde interoperabiliteit van nationale digitale valuta te waarborgen. De ambtenaar gaf aan dat interoperabiliteit tussen CBDC-systemen van verschillende jurisdicties en uitwisselingen mogelijk gemaakt moet worden.

Bovendien had de PBoC de voorstellen gedeeld met andere Centrale Banken en monetaire autoriteiten, zei Changchun. Met het laatste nieuws wordt een belangrijke update van de agressieve ontwikkeling van CBDC in China gebracht. De Chinese Centrale Bank streeft er actief naar om haar CBDC-expertise buiten haar eigen jurisdictie te brengen, na de lancering van interne digitale yuan-pilots in april 2020.

Om in februari 2021 een grensoverschrijdende CBDC te verkennen, sloot de PBoC zich daarom aan bij de centrale bankautoriteiten in Hong Kong, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten. Een ambtenaar bij de HKMA beweerde eind 2020 dat de toezichthouder en de PBoC zich in de voorbereidende stadia bevonden van het testen van de digitale yuan voor grensoverschrijdende betalingen.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce