Volgens Russische Bitcoin-criticus zou hij BTC voor 100 roebel hebben gekocht

Een lid van de Russische Doema en een belangrijke woordvoerder van het cryptocurrency-wetgevingsproces van het land, Anatoly Aksakov, beweerde dat hij nooit Bitcoin (BTC) heeft gehad. Het lokale persbureau TASS meldde donderdag dat Aksakov heeft aangegeven geen Bitcoin te bezitten en het waarschijnlijk ook niet zal hebben. De reden is bekend, namelijk dat de regering functionarissen heeft verboden crypto te kopen.

Hij was bereid wat Bitcoin te kopen als investering voordat het verbod vorig jaar van kracht werd, gaf de functionaris verder aan. Echter, toen vond hij de prijs te hoog en gaf aan dat hij alleen wilde kopen om te accumuleren. Bitcoin was echter al te veel gestegen en hij was boos over het uitgeven van geld. Hij had het gekocht, als het 100 roebel had gekost, aldus Aksakov.

Bitcoin zou vanwege de extreme volatiliteit niet beschikbaar zou moeten zijn voor ongekwalificeerde beleggers, voerde Aksakov in het interview ook aan. De ontwikkeling van het Russische cryptobelastingregime heeft hij ook besporoken. Hij merkte hierbij op dat cryptobelastingrapporten momenteel op vrijwillige basis worden gedaan. Dit komt doordat in het parlement een conceptwetsvoorstel dat belastingrapportage verplicht zou maken pas in eerste lezing is geslaagd.

Aksakov doet dienst als voorzitter van de Russische Doema-commissie voor financiële markten en is lid van de Nationale Bankraad van de Bank of Russia. Daarom is hij een belangrijke financiële functionaris in Rusland die naar voren gekomen is als een grote Bitcoin-criticus. Bovendien voorspelde hij vorig jaar dat BTC geen toekomst had. Kort nadat een ander regelgevend initiatief voorstelde om het verbod op cryptobetalingen eind mei gedeeltelijk op te heffen, verschenen de opmerkingen van Aksakov.

Als onderdeel van zijn belangrijke cryptocurrency-wet, “On Digital Financial Assets” heeft het land het verbod in januari officieel afgedwongen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.