Search
Close this search box.

Volgens Tyler Winklevoss kopen de slimste investeerders stilletjes de Bitcoin

Meer dan een handvol traditionele financiële giganten hebben stapels Bitcoin (BTC) opgepikt gedurende 2020. Financiële giganten waaronder miljardair Paul Tudor Jones en business intelligence-bedrijf MicroStrategy. Onlangs gaven Tyler en Cameron Winklevoss aan, de medeoprichters van Gemini crypto exchange, dat deze investeringen deel uitmaken van een stroom van grote geldstromen naar BTC.

Tyler zei in een CNBC-interview dat op vrijdag werd gepubliceerd, dat dit de meest geavanceerde investeerders zijn. Het zijn de slimste mensen binnen de ruimte die de Bitcoin stilletjes kopen. Tyler zei dat het dus geen FOMO-ding is. Tyler legde uit dat grote instellingen hier zijn voor deze doorstart. Terwijl in 2017 de bull-run van Bitcoin door de detailhandel werd geleid.

Naast Tudor Jones en Microstrategy hebben in de loop van dit jaar, Stanley Druckenmiller, Jack Dorsey’s Square, MassMutual en Guggenheim Partners allemaal kennis gemaakt met Bitcoin. Hun cryptospelen komen overeen met een onstabiele wereldwijde economische sfeer vol met inspanningen om geld te drukken. Vaak wordt Bitcoin vergeleken met goud als opslagplaats voor waarde en bescherming tegen scherpe waardevermindering.

Zowel Druckenmiller als Tudor Jones sluiten zich aan bij zo’n verhaal. Tyler Winklevoss voegde eraan toe dat er ook beursgenoteerde bedrijven zijn zoals Square en MicroStrategy die hun schatkist in Bitcoin steken. Omdat zij zich zorgen maken over de aanstaande waardevermindering van geld en de plaag van waardevermindering van al het geld dat wordt gedrukt en de ondersteuning van de COVID-pandemie lockdowns.

Toen gevraagd werd naar de volatiliteit van Bitcoin als activum voor transacties, noemden de broers Bitcoin een ‘buy and hold’-strategie in vergelijking met goud. De broers gaven verder aan Bitcoin op dit moment als een opkomende waarde opslag gezien kan worden die goud zal ontwrichten. Het zal uiteindelijk op een marktkapitalisatie van $ 9 biljoen komen voor Bitcoin, volgens Tyler.

Tyler zei ook dat Bitcoin eigenlijk dus niet als valuta hoeft te worden gebruikt. En dat de volatiliteit niet uitmaakt als het werkelijk een waarde opslag is, zei hij erbij. In de loop van de tijd verwacht de miljardair ook een zekere mate van afnemende volatiliteit voor het activum. Op het moment van schrijven bedroeg de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 335 miljard.

Dit bedrag staat ver verwijderd van $ 9 biljoen, hoewel het activum onlangs zijn hoogste prijs ooit, vastgesteld in 2017, overtrof.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.