Voor 3iQ’s Bitcoin Fund wordt de handel uitgerold door Nasdaq Dubai

Door zijn openbare Bitcoin (BTC) Fonds op een belangrijke markt in het Midden-Oosten te vermelden breidt 3iQ, Canada’s grootste Digital Asset Investment Fund-manager, zijn bereik naar wereldwijde beleggers uit. Volgens een officiële verklaring van de uitwisseling, rolde 3iQ het Bitcoin Fund (QBTC) uit voor de handel op NASDAQ DUBAI. Om 10:00 uur Dubai tijd ging het handelen woensdag live.

Eerder zei Frederick Pye, 3iQ-voorzitter en CEO dat de nieuwe notering de opkomst markeert van het eerste geïndexeerde op digitale activa gebaseerde fonds in het Midden-Oosten. Pye was optimistisch over de BTC-prijs, een nieuw record voorspellende in 2021. En hij is ervan overtuigd dat Bitcoin een nieuwe all-time-high zal bereiken, als het dit jaar gebeurt of niet.

De Bitcoin van gisteren sloot op $ 32.000 per eenheid af en vanmorgen opende het op $ 34.000, gaf Pye aan. Hij zei dat vanaf dinsdag er een stijging is van ongeveer vijf procent in de prijs van Bitcoin. Pye sprak de hoop uit dat ze een goede zet op de eerste dag van de Dubai Nasdaq krijgen. In april 2021 ontving 3iQ goedkeuring van de regelgevende instantie voor een dubbele notering van het Bitcoin Fund op Nasdaq Dubai.

Het is verder van plan om in het tweede kwartaal te gaan handelen. Het bedrijf was ook in gesprek met andere beurzen in Singapore, Taiwan, Zweden en de Verenigde Staten om het fonds te noteren, zei Pye. In Canada behoort het bedrijf tot een van de grootste cryptocurrency-bedrijven. In januari 2018 werd het bedrijf het eerste cryptofonds dat werd gereguleerd door de Ontario Securities Commission en de Canadian Securities Administrators.

3iQ was in 2020 het eerste Canadese bedrijf dat een openbaar Bitcoin-fonds lanceerde op de Toronto Stock Exchange.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.