Voor een proefproject met digitale valuta van de Centrale Bank wordt er door Zuid-Koreaanse internetreuzen geboden

Om te werken aan de eerste Centrale Bank digitale valuta (CBDC) proefprojecten, behoren gelieerde ondernemingen van de Zuid-Koreaanse internetgiganten Naver en Kakao tot de grootste kanshebbers. Volgens het lokale persbureau Yonhap werden maandag de voorlopige biedingsresultaten bekendgemaakt door de Bank of Korea (BoK) voor deelnemende digitale won proefprojecten.

De top drie bedrijven die aanvragen indienden voor een CBDC-proefprojectcontract van 10 maanden Kakao’s waren blockchain-dochteronderneming Ground X, Naver-gelieerde Line Plus en conglomeraat SK Group. Voor het uitvoeren van een op blockchain gebaseerd simulatieproject voor de digitale won, is de BoK nu van plan een operator te selecteren. Volgende maand verwacht de bank een besluit te nemen.

Met een onderzoeksbudget van 4,96 miljard won, $ 4,3 miljoen, loopt het proefproject tot juni 2022. Het proefproject is bedoeld om de CBDC te testen in een virtuele simulatieomgeving op basis van gedistribueerde grootboektechnologie, volgens het rapport. Mogelijke use-cases over CBDC-uitgifte, aflossing, elektronische betalingen en afwikkeling, en de aankoop van digitale kunstwerken en auteursrechten onderzoeken, is wat de BoK wil onderzoeken.

Voor het kiezen van een technische partner voor het bestuderen van de voordelen en implicaties van de lancering van een CBDC in mei, lanceerde de BoK het biedingsproces. Eerder in februari publiceerde de Centrale Bank een boek over CBDC’s, waarmee ze officieel de plannen van het land aankondigde om de distributie van een digitale won te testen.

Kort nadat Line Plus zijn eigen blockchain-platform heeft uitgebracht dat is geoptimaliseerd voor het uitgeven en onderhouden van een CBDC, is het nieuws verschenen. Het nieuwe open-sourceproject is ontworpen om op vertrouwelijkheid gerichte betalingen en snelle transacties te ondersteunen en is gebaseerd op Line’s eigen blockchain-technologie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.