Voor geschillenbeslechting op afstand maakt de VAE gebruik van blockchain-technologie

Volgens het Emirates News Agency zal de regering van de Verenigde Arabische Emiraten blockchain-technologie gebruiken voor gebruik in haar gerechtelijke notarisatie- en authenticatiediensten. Zo werd maandag bekendgemaakt via het lokaal nieuwsagentschap. Naar verwachting zal de acceptatie van blockchain-technologie de tijd, moeite en uitgaven verminderen die het ministerie van Justitie van de VAE besteedt aan het authentiseren en verifiëren van contracten en documentatie.

Tegelijkertijd wordt voortgebouwd op de adoptie van blockchain-technologie op het plan van de regering om de helft van zijn transacties over te plaatsen naar de blockchain, tegen het einde van dit jaar. De inzet van blockchain-technologie door de VAE maakt deel uit van haar plannen om een digitaal raamwerk op afstand te creëren voor al haar interne operaties.

Hierbij verwijst de regering van VAE naar iets als een ‘verenigd digitaal overheidsplatform’. Naar verluidt omvat de voortdurende digitale transformatie van de VAE de creatie van een digitale ID genaamd de ‘UAE Pass’. Gebruikers kunnen hiermee vanaf afgelegen locaties communiceren met aspecten van het juridische proces. Het land heeft ook plannen aangekondigd om Dubai te transformeren tot de eerste stad ter wereld die volledig wordt aangedreven door blockchain-technologie

Los van de ambities om de helft van zijn transacties tegen eind 2021 op de blockchain te laten plaatsvinden. Door als een van de eersten een aantrekkelijk digitaal, juridisch landschap te creëren voor beginnende technologiebedrijven, hoopt de VAE, talent en innovatie aan te trekken. Onlangs heeft het land ook de Global Blockchain Council opgericht.

Het bestaat uit 46 wereldwijde financiële en technologiebedrijven, om mogelijke blockchain-toepassingen in verschillende bedrijfssectoren van het land te helpen onderzoeken.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo