Search
Close this search box.

Voor het maken van cryptokaarten werkt Aussie crypto-uitwisseling CoinJar samen met Mastercard

Door zijn inspanningen op te voeren om cryptodiensten over de hele wereld aan te bieden, haalt Mastercard consequent de krantenkoppen. Mastercard zal de Australische markt in staat stellen cryptocurrencies uit te geven binnen zijn fiat-infrastructuur, in een nieuwe samenwerking met CoinJar. De nieuw gelanceerde CoinJar-kaart zal gebruikers in staat stellen aankopen te doen in crypto waar Mastercard wordt geaccepteerd, benadrukte door de blogpost van CoinJar.

Via digitale en fysieke kaarten en Apple Pay en Google Pay-integratie zal de CoinJar Card voor gebruikers beschikbaar worden gemaakt. De kaart ondersteunt 30 cryptocurrencies, waaronder prominente, zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en XRP, volgens de officiële aankondiging. Gebruikers kiezen hun favoriete cryptocurrency voor betaling. Darna converteert CoinJar de crypto naar Australische dollars voordat de transactie wordt uitgevoerd.

Er zijn geen lopende kosten en een lage conversieratio van 1% benadrukt de aankondiging van het bedrijf. De kosten voor de conersie worden via een intern beloningsprogramma aan klanten teruggegeven. CEO van CoinJar, Asher Tan, zei dat de nieuwe samenwerking gebruikers dagelijkse crypto-functionaliteit biedt. De in Australië gevestigde crypto-uitwisseling moest in 2014 naar het Verenigd Koninkrijk verhuizen om de Australische crypto-belastingen te vermijden.

Daarom lijkt de samenwerking van CoinJar met Mastercard misschien een comeback. Alleen via de interne app van het bedrijf kunnen gebruikers de CoinJar Card aanschaffen. Het bedrijf heeft de servicevoorwaarden bijgewerkt door de CoinJar Card en een nieuw klachtenproces toe te voegen. Om de conversies van cryptovaluta naar fiat te vereenvoudigen, heeft Mastercard onlangs een samenwerking aangekondigd met een groep cryptobedrijven.

Mastercard wil blootstelling aan cryptocurrency mogelijk maken voor zijn gebruikers, door Circle, Paxos, Evolve Bank & Trust, Metropolitan Commercial Bank, Uphold, BitPay, Apto Payments, i2c Inc. en Galileo Financial Technologies te betrekken. De betrokken partijen zouden bij deze inspanning USD Coin (USDC) gebruiken om de volatiliteit, die prominent aanwezig is in de crypto-ruimte, tegen te gaan.

Visa heeft ook samen met Mastercard de inspanningen opgevoerd om crypto-gerichte diensten in Australië aan te bieden met een Bitcoin-betaalpas die transacties voor grote altcoins ondersteunt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.