Voor NFT-makers lanceert Ripple een fonds van $ 250 miljoen

Voor het verkennen van nieuwe use-cases voor non-fungible tokens of NFT’s in zijn grootboek, lanceert Ripple Labs een fonds voor makers, marktplaatsen en merken. Ripple gaf aan dat door te werken met non-fungible tokens of NFT’s, het fonds van $ 250 miljoen gericht zou worden op het versnellen van de acceptatie in de crypto-ruimte. Ripple legde dit uit in een aankondiging van woensdag.

De bezorgdheid over het maken van de tokenized-illustraties, inclusief onhandige gebruikerservaringen, hoge transactiekosten en de mogelijke effecten op het milieu, wil het platform aanpakken. Volgens Ripple zijn ze ervan overtuigd dat NFT’s de belofte van tokenization belichamen en een omslagpunt vormen voor de omarming door de mainstream.

Ripple gaf verder aan verheugd te zijn dat via het Creator Fund en de XRPL nieuwe hulpprogramma’s voor NFT’s losgemaakt worden en de bredere verschuiving naar tokenisatie versneld worden. NFT-marktplaatsen, zoals MintNFT en Mintable en creatieve bureaus, zouden als een van de eersten toegang hebben tot het fonds, volgens Ripple. Op de XRP Ledger zou elke voorgestelde NFT-toepassing worden gebouwd.

Zo kunnen makers geld verdienen met hun werk. David Schwartz, Ripple CTO, heeft eerder voor het op schaal stroomlijnen van de NFT-creatie, de lage kosten, hoge snelheid en betalingsfuncties van het grootboek aangehaald. Mintable wilde de XRP Ledger integreren omdat het volgens hun bij uitstek geschikt was om een naadloze ervaring voor NFT’s te leveren, kondigde het platform in juli aan.

Sinds 2020 heeft het platform meer dan 700.000 NFT’s gemaakt. Over de milieuproblemen in de crypto-ruimte hebben zowel Ripple als de NFT-markt openbare verklaringen afgelegd. Ripple heeft beloofd tegen 2030 CO2-neutraal te worden. Toch heeft het bedrijf ook aangegeven dat zijn XRP-grootboek al CO2-neutraal is.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo