Search
Close this search box.

Voor zijn Coinbase Wallet lanceert Coinbase zelfstandige browserextensie

Coinbase, de cryptocurrency-uitwisseling van de Verenigde Staten, heeft een nieuwe zelfstandige browserextensie voor zijn Coinbase-wallet uitgerold. Gebruikers kunnen hiermee gemakkelijker toegang krijgen tot duizenden digitale activa op gedecentraliseerde beurzen, algemeen bekend als DEX’s. Coinbase Wallet is vanaf maandag beschikbaar als een zelfstandige browserextensie.

Dit betekent dat nieuwe klanten de tool gratis kunnen downloaden in Chrome. Ook kunnen nieuwe gebruikers een bestaande op Ethereum gebaseerde wallet, zoals MetaMask, importeren volgens het bedrijf. Bestaande klanten kunnen ook de nieuwe functie gebruiken door de wallet te importeren en hun herstelzin in te voeren. Deze klanten hebben namelijk de Coinbase-wallet via WalletLink gebruikt.

In mei van dit jaar lanceerde Coinbase eerst zijn downloadbare browserextensie voor bestaande klanten. In het tijdperk van DeFi en non-fungible tokens, ook bekend als respectievelijk gedecentraliseerde financiën en niet-verwisselbare tokens, zijn self-custody wallets zoals MetaMask enorm populair gebleken. Gebruikers kunnen met self-custody wallets gemakkelijker geld overmaken naar gedecentraliseerde beurzen en NFT-marktplaatsen om activa te kopen.

Deze zouden anders op gecentraliseerde platforms niet beschikbaar zijn. Binnen crypto is self-custody een hot-button-onderwerp geworden, omdat de industrie tientallen miljoenen nieuwe gebruikers aan boord probeert te krijgen. Er is een hernieuwde nadruk gelegd op beveiliging door een golf van gecentraliseerde exchange-hacks door de jaren heen, gecombineerd met de meest recente DeFi-exploits.

Dit heeft ertoe geleid dat de inspanningen zijn toegenomen voor het introduceren van nieuwe self-custody-services waarbij gebruiksgemak voorop staat. Square, het door Jack Dorsey geleide digitale betalingsbedrijf, kondigde eerder dit jaar plannen aan om een nieuwe Bitcoin (BTC) hardware-wallet te bouwen met “assisted-self-custody” -functies. Het doel van de wallet is om de bewaring te vereenvoudigen zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.