Voor zijn nieuwe ETC’s op Deutsche Börse en LSE, gebruikt Nornickel blockchain

Norilsk Nickel, ’s werelds grootste producent van palladium en hoogwaardig nikkel, zet zijn strategie voor digitale technologieën voort. Het Global Palladium Fund van Nornickel heeft per 18 januari, exchange-traded commodities, of ETC’s gelanceerd voor metalen op de Deutsche Börse. Deze worden bewaard door TokenTrust AG en maken ook gebruik van zijn distributed ledger platform, Atomyze.

De ETC’s worden binnen een paar dagen op de London Stock Exchange gelanceerd, volgens het plan van het Global Palladium Fund van Nornickel. Een ETC is een instrument dat verhandelbaar is zoals het totaal aantal aandelen of een aandeel. Het biedt handelaren en investeerders blootstelling aan een onderliggende grondstof, in dit geval metalen. Aan het nieuw gelanceerde ETC-instrument zal het fonds van Nornickel palladium, platina, goud en zilver bijdragen.

Bovendien zal het fonds samenwerken met het in Zwitserland gevestigde bedrijf TokenTrust AG op het gebied van bewaarregelingen voor metalen en een tokenisatiestrategie. Het fonds wordt door TokenTrust voorzien van een distributed ledger technologie-gebaseerd platform genaamd Atomyze. Dit platform dat gebouwd is op Hyperledger Fabric, zal worden gebruikt om onveranderlijk metaalinformatie vast te leggen.

Verder om een deel van de contractuele volumes van de mijngroep te tokeniseren. Op de LME, London Metals Exchange, spotprijs zullen de ETC-instrumenten worden aangeboden. Over de herkomst van de onderliggende grondstoffen, zullen de ETC-instrumenten aanvullende garanties bieden door het gebruik van distributed ledger technologie voor het bewaken en verifiëren van standaarden.

Alexander Stoyanov, de CEO van Nornickel’s Global Palladium Fund, zei dat hun manier van digitalisering van grondstoffen het mogelijk maakt voor hun om de bron van de onderliggende metalen en de manier waarop ze zijn geproduceerd vast te leggen en te traceren. In combinatie met ESG-referenties. Nornickel onderschrijft het UN2030-charter en de bestaande LBMA-bron van metaalnormen volledig, zei Stoyanov.

Hierdoor stelt Nornickel, wiens producten zij voeren, een nieuwe norm voor verantwoorde mijnbouw. Dit geeft hun ETC-platform een duidelijke differentiator, gaf Stoyanov aan. Onlangs heeft Nornickel zich, zoals gemeld, aangesloten bij een initiatief genaamd het Responsible Sourcing Blockchain Network. Dit netwerk is opgezet om de transparantie, traceerbaarheid en verificatie van duurzame praktijken in de wereldwijde mineralen- en metaalindustrieën te verbeteren.

Het netwerk is gebouwd op het IBM Blockchain-platform, op dezelfde manier mogelijk gemaakt door Hyperledger Fabric.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.