Voorafgaand aan Coinbase-notering stijgt Bitcoin-futures open interesse naar nieuwe hoogten

Voorafgaand aan de directe notering van Coinbase op woensdag op de Nasdaq, is de open interesse in Bitcoin-futures gestegen naar nieuwe recordhoogtes. Glassnode, crypto-markt gegevens aggregator, stelt dat de open interesse van Bitcoin voor het eerst meer dan $ 27 miljard heeft overschreden. Dit gebeurde toen Bitcoin (BTC) nieuwe recordhoogtes van meer dan $ 63.000 bereikte.

Hoewel sommigen zich ook kunnen indekken tegen inkomende volatiliteit, suggereert de mijlpaal dat traders zouden kunnen speculeren op hogere prijzen. Op Binance vindt het leeuwendeel van de handelsactiviteit plaats. Hier is de $ 5,2 miljard aan posities goed voor bijna 20% van alle uitstaande posities die op de beurs worden aangehouden. Bybit volgt daarna met $ 4,66 miljard, OKEx met $ 3,75 miljard, en vervolgens Huobi, FTX en CME met elk ongeveer $ 3 miljard.

De Bitcoin-futures-volumes lijken de afgelopen maand te zijn gedaald, ondanks de record openstaande interesse. Volgens Skew, gegevens aggregator voor cryptoderivaten, zakte de volumes door van $ 117 miljard op 15 maart tot tussen $ 50 miljard en $ 75 miljard in april. Nu de datum voor de notering van Coinbase naderde, zou het afnemende volume erop kunnen wijzen dat traders steeds voorzichtiger zijn geworden met het openen van nieuwe posities.

Hierbij vertegenwoordigt een opvallend deel van de open interesse waarschijnlijk posities die in de afgelopen weken en maanden zijn geopend. Binance vormt meer dan een derde van het volume met $ 26,9 miljard, van de $ 75 miljard aan BTC-futures die de afgelopen 24 uur van eigenaar zijn veranderd. Huobi staat met $ 14,5 miljard op de tweede plek, gevolgd door OKEx met $ 12,7 miljard en Bybit met $ 10,6 miljard.

De openstaande interesse in Bitcoin-opties is daarentegen afgenomen sinds eind maart een recordbedrag van $ 6 miljard aan contracten afliep. De optievolumes zijn in april gestegen, waarbij de gegevens suggereren dat veel traders hun posities hebben afgedekt toen miljarden werden gemobiliseerd om zich te beschermen tegen een crash tot $ 40.000 vorige week.

Handelaren in derivaten speculeren niet alleen op de Bitcoin markt. De openstaande interesse in Ethereum-futures piekt ook naar recordhoogtes van meer dan $ 8 miljard, omdat de volumes de afgelopen weken zijn toegenomen. Ook de optiemarkten van Ethereum hebben een toename van de activiteit gekend. Hierbij steeg de open interesse naar het hoogste punt in 30 dagen in de buurt van $ 3,2 miljard.

De volumes van etheropties zijn van de ene op de andere dag met 90% gestegen, van $ 200 miljoen naar $ 380 miljoen. Veel Ether (ETH) -traders lijken deze week echter verder te kijken dan de notering van Coinbase. Hierbij merkte analist Cantering Clark voor eind juni eerder deze maand een aanzienlijk volume op dat gericht was op prijzen boven $ 3.200.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.