Analist zegt, voordat de beursintroductie van Coinbase plaatsvindt, dat Bitcoin aan de vooravond van een sterke uitbraak staat

Na het verslaan van de volatiliteit is Bitcoin (BTC) gereed voor een prijsuitbraak. Echter, april kan nog steeds een verrassende uitverkoop veroorzaken. Filbfilb, medeoprichter van handelssuite DecenTrader, zei in zijn laatste marktupdate op vrijdag dat hij nu verwacht dat BTC/USD een opwaartse beweging zal ondergaan.

Bitcoin dreigt met een uitbraak

Bitcoin is van zijn flash-crash eerder deze week hersteld en kwam vrijdag kortstondig op $ 60.000. Filbfilb stelt dat met een zevendaagse winst van nog steeds 13%, er genoeg redenen zijn om op korte termijn optimistisch te zijn nu de consolidatie lijkt af te ronden. Hij vatte samen dat met het weekend in aantocht, te midden van een levendige week, het moeilijk is om niet optimistisch te zijn.

Filbfilb is van mening dat er niet zo krachtig uitgebroken zal worden. Echter, hij is van mening dat we wel aan de vooravond staan van een sterke uitbraak. Een belangrijke vergelijking is wat er met Bitcoin gebeurde toen het voor het eerst door de weerstand van $ 20.000 brak. Een patroon van plotselinge uitbraken zou uiteindelijk ook $ 60.000 kunnen kenmerken, na een langdurige periode van consolidatie en regressie.

Filbfilb vervolgde dat hij een paar weken geleden deze vergelijkbare prijsactie/marktstructuur had gedeeld, hetzelfde als wat werd gezien rond het $ 20k-niveau. Deze had een correctie tot c.50k voordat een gewelddadige uitbraak plaatsvond. Prijs heeft sindsdien bijna perfect gespeeld met dit idee en dreigt nu tot een uitbraak.

Opties vervallen, bulls zullen rekening moeten houden met Coinbase IPO

Echter, deze uitbraak staat de komende weken voor uitdagingen. Coinbase kan ongewild neerwaartse prijsdruk veroorzaken. Het bedrijf is volledig voorbereid voor zijn beursintroductie op 14 april. Het debuut van een IPO leidt vaak in eerste instantie tot verkopen, waarbij de implicaties voor Bitcoin duidelijk zijn. Filbfilb concludeerde dat er mogelijk een verhoogde volatiliteit rond deze periode van 14 april te zien is.

En dat er bijzondere aandacht besteed moet worden aan de tijd vanaf hier tot het vervallen van opties aan het einde van de maand, volgens Filbfilb. De spotprijs kan ook tijdelijk opgeschrikt worden door het aflopen van opties aan het einde van de maand. Aan het einde van maart toen de aflopende opties een record van $ 6 miljard bereikten, was dit duidelijk zichtbaar.

De feitelijke gebeurtenis had zelf uiteindelijk echter geen invloed op de prestaties van BTC. Willy Woo statisticus voorspelde dat er nog veel meer bullmarkt komt. De actieve BTC-leveringsgegevens van de on-chain analytics-service Glassnode, werden geciteerd door Woo. Dit suggereert dat Bitcoin meer kan stijgen voordat oude hodlers met winst verkopen, waardoor een cyclustop ontstaat.

De analist ziet Bitcoin op korte termijn niet onder $ 46.400 sluiten, ongeacht de IPO-impact van Coinbase op de markt deze maand. Hij zei dat $ 46,4k de prijs is die hij aan het modelleren is. En dat die prijs niet meer bezocht zal worden tijdens deze bullmarkt (dagelijkse sluiting).

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.