Voormalig Morgan Stanley directeur sluit zich aan bij de crypto-uitwisseling van Gemini

De grote Amerikaanse cryptovaluta exchange Gemini breidt de activiteiten van het bedrijf in de regio Azië-Pacific uit met een nieuwe spraakmakende aanwerving.

Andy Meehan, een voormalig directeur bij de grote Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley, is bij Gemini gekomen als Chief Compliance Officer van de APAC-regio.

Bij de aankondiging van het nieuws op 7 oktober, merkte het bestuur van Gemini op dat Meehan zal samenwerken met toezichthouders om slimme regelgeving te promoten die acceptatie stimuleert.

Voorheen was hij hoofd van de juridische afdeling van Morgan Stanley’s wereldwijde financiële misdaadafdeling in de APAC, maar Meehan zal nu de strategie, het product en de activiteiten van Gemini in de regio vormgeven. De nieuwe Gemini CCO zal gevestigd zijn in Singapore en rechtstreeks rapporteren aan Gemini’s nieuwe APAC-directeur Jeremy Ng.

Gemini vertegenwoordigers vertelden Cointelegraph dat de APAC-regio een belangrijke prioriteit blijft voor het bedrijf, aangezien het eerder dit jaar een licentie heeft aangevraagd bij de Monetary Authority of Singapore onder de Payment Services Act 2019.

Gemini’s focus op Zuidoost-Azië volgt op belangrijke regelgevende ontwikkelingen in Singapore. Cameron Winklevoss, president en mede oprichter van Gemini, verwelkomde eerder de vooruitgang in de lokale cryptovoorschriften en beweerde dat de MAS “doordachte regelgeving heeft ontwikkeld die de weg effent voor verdere acceptatie en innovatie”.

Gemini breidt zich wereldwijd uit naar nieuwe rechtsgebieden en heeft eind september 2020 diensten gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.