Voormalig Ripple Board-lid Tapped om Biden’s OCC te leiden: WSJ

The Wall Street Journal meldt dat voormalig Treasury-functionaris Michael Barr Brian Brooks zal vervangen als Comptroller of the Currency.

Een voormalig functionaris van het Amerikaanse ministerie van Financiën en eenmalig lid van de raad van adviseurs van Ripple, Michael S. Barr, wordt waarschijnlijk de volgende Comptroller of the Currency, meldde de Wall Street Journal woensdag.

Barr zal Brian Brooks opvolgen, de voormalige directeur van Coinbase die de laatste helft van 2020 als waarnemend controleur diende, indien genoemd en bevestigd door de Amerikaanse Senaat. Barr is momenteel decaan aan de Ford School of Public Policy van de University of Michigan.  Het nieuws komt dagen nadat Politico voor het eerst had gemeld dat Barr in overweging was, samen met rechtenprofessor Mehrsa Baradaran.

Barr maakte deel uit van de Treasury Department van de regering van Barack Obama, waar hij werkte aan bankregels in de vorm van de Dodd-Frank Act, meldde de Journal. Barr heeft niet onmiddellijk een verzoek om commentaar geretourneerd.

In 2015 trad Barr toe tot de raad van adviseurs van Ripple, hoewel een woordvoerder van het bedrijf eerder deze week bevestigde dat hij geen lid meer was. De woordvoerder reageerde niet direct op een vraag wanneer hij het bestuur verliet.

Als Barr inderdaad wordt genomineerd en bevestigd, zou hij de tweede persoon met een crypto-verbinding worden om de federale bankregelgever te leiden, die vorige week een nationaal trust charter aan Anchorage heeft toegekend.

Onder Brooks heeft de OCC ook een aantal interpretatieve brieven gepubliceerd en een Fair Access-regel afgerond die volgens voorstanders van cryptovaluta de sector dichter bij het traditionele financiële systeem kan brengen door het voor deze startups gemakkelijker te maken om bankdiensten aan te boren.

Sommige van deze interpretatieve brieven zouden banken ook in staat stellen om deel te nemen aan het cryptocurrency-ecosysteem door stablecoins te gebruiken voor betalingen of door op te treden als knooppuntoperatoren op blockchain-netwerken.

De Fair Access-regel kan echter in het limbo zijn; terwijl Brooks het afrondde voordat hij afgelopen donderdag zijn functie neerlegde, werd het niet gepubliceerd in het Federal Register, wat betekent dat het nog niet van kracht is geworden. De White House Chief of Staff, Ronald Klain, publiceerde eerder woensdag een memo waarin hij leidt tot het intrekken of bevriezen van regels die nog niet zijn gepubliceerd.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.