Search
Close this search box.

Voormalige beursoperator in China afgebouwd door Huobi

Volgens openbaar beschikbare gegevens hebben belanghebbenden in het Chinese bedrijf dat werd opgericht om de cryptocurrency-uitwisseling Huobi te exploiteren, besloten de entiteit te ontbinden. Eind 2013 werd het bedrijf, Beijing Huobi Tianxia Network Technology Ltd., opgericht. En het is voor 70,52% eigendom van de oprichter en CEO van Huobi Group, Li Lin.

Het bedrijf heeft in totaal vijf dochterondernemingen en 10 miljoen yuan, $ 1 miljoen, in maatschappelijk kapitaal. Belanghebbenden zullen nu overgaan tot het uitschrijven van Beijing Huobi Tianxia binnen 45 dagen, nadat de resolutie ten gunste van ontbinding op 22 juli is aangenomen. Binnen dezelfde termijn worden schuldeisers verzocht hun vorderingen kenbaar te maken aan het vereffeningsteam, onder leiding van Li.

Huobi vertelde aan Cointelegraph dat het een entiteit is die Huobi jaren geleden in Peking heeft geregistreerd, in de vroege stadia van ontwikkeling. Volgens Huobi heeft deze entiteit geen zakelijke activiteiten gehad. Daarom is deze niet nodig en heeft ze annulering aangevraagd.

De aandelenkoers van Huboi Technology Ltd., ook eigendom van Li en een dochteronderneming van Huobi Group, is tijdens handelsuren op 27 juli met 21,88% gedaald, op het moment van schrijven. OKEx, het bedrijf dat net als Huobi naar het buitenland verhuisde na het harde optreden van Peking tegen crypto in 2017, besloot ook op 24 juni een in China gevestigde entiteit genaamd Beijing Lekuda Network Technology Co., Ltd. te ontbinden.

Zo onthullen openbaar beschikbare gegevens ook. Het liquidatie- en clearingproces voor het bedrijf zal plaatsvinden onder toezicht van de OKEx-oprichter Mingxing Xu, ook bekend als Star Xu. Te midden van een hernieuwde periode van druk van de overheid op de cryptocurrency-industrie, heeft de ontbinding van beide entiteiten plaatsgevonden. De druk van de overheid wordt ook uitgeoefend op de aanwezigheid op sociale media en internet, evenals mijnsites.

Onlangs uitte Bobby Lee zijn angst dat Peking binnen 4 of 5 jaar een stap zou kunnen zetten om cryptocurrency ronduit te verbieden. Lee runde China’s eerste crypto-uitwisseling BTCChina. Als een expliciete staatsrivaal voor gedecentraliseerde cryptocurrencies, verloopt tegelijkertijd de ontwikkeling van een gecentraliseerde, door de Centrale Bank uitgegeven digitale yuan, de e-CNY.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.