Vraag naar ETH en BTC afgevlakt waardoor institutionele handelaren massaal naar Solana trekken

De vraag naar blootstelling aan Ether (ETH) en Bitcoin (BTC) is afgevlakt. Daarom zijn institutionele handelaren massaal naar Solana (SOL) toegestroomd. SOL-beleggingsproducten vertegenwoordigden hierbij vorige week maar liefst 86,6% van de totale wekelijkse instroom naar crypto-beleggingsproducten. SOL-beleggingsproducten zagen tussen 6 september en vrijdag een instroom van $ 49,4 miljoen.

Zo werd gemeld in het dinsdagnummer van CoinShares’ “Digital Asset Fund Flows Weekly”. Voor de week kwam de gecombineerde totale instroom voor crypto-investeringsproducten overeen met $ 57 miljoen. SOL zag hierbij een week-op-week stijging van 275% zag om 86,6% van de totale instroom te vertegenwoordigen. In dezelfde periode viel de stijgende instroom naar Solana-producten samen met de prijs van SOL die met 36% steeg.

Het beheerd vermogen van Solana is nu door een combinatie van prijsstijgingen en instroom gebracht op $ 97 miljoen, het 5e grootste van alle beleggingsproducten, volgens het verslag van CoinShares. Nu hebben digitale activaproducten voor de vierde achtereenvolgende week een instroom gezien. De vraag naar altcoins was hierbij, met een minimale instroom van $ 200.000, aanzienlijk groter dan de vraag naar BTC-producten.

Institutionele beleggers, die $ 6,3 miljoen aan Ether-blootstelling afsloegen, compenseerden de instroom ook gedeeltelijk. Ether-blootstelling werd afgeslagen omdat de prijs van de onderliggende waarde in de loop van de week met 10% daalde. De institutionele stromen naar Cardano’s ADA-trackingproducten daalden met 46% in vergelijking met de voorgaande week.

Hoewel Cardano’s langverwachte introductie van slimme contracten op maandag plaatsvond. Ook multi-assetproducten, XRP, Polkadot’s DOT en Bitcoin Cash (BCH) zagen een instroom van respectievelijk $ 3,2 miljoen, $ 3,1 miljoen, $ 1,7 miljoen en $ 600.000. Nu vertegenwoordigen institutionele vermogensbeheerders een totaal beheerd vermogen (AUM) van $ 56,3 miljard, volgens de schattingen van CoinShares.

Dit is een daling van 9% in vergelijking met de week ervoor, omdat de bredere cryptomarkten over de hele linie een terugval doormaakten. De stromen tussen vermogensbeheerders waren gemengd, want 21Shares, ETC Group en CoinShares zagen een instroom van respectievelijk $ 75 miljoen, $ 13 miljoen en $ 6,1 miljoen. Echter, CoinShares XBT en Purpose-fondsen verloren respectievelijk $ 24,7 miljoen en $ 45,5 miljoen.

Grayscale, top institutioneel beheerder, bleef dominant en vertegenwoordigt 74% van de AUM-sectoren met $ 41,8 miljard. Maandag kondigde Grayscale een samenwerking aan met alternatieve fintech-aanbieder iCapital Network. De adviseurs van iCapital kunnen dankzij deze deal de vermogende klanten van het bedrijf toegang bieden tot de digitale activadiensten van Grayscale.

Toegang wordt geboden via een gediversifieerde marktkapitalisatie-gewogen investeringsstrategie.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo