‘Vrijwel 100%’ van het nettovermogen van CEO van de grootste crypto-uitwisseling in cryptovaluta

Oprichter en CEO van de grootste wereldwijde cryptocurrency-exchange Binance en een van ’s werelds beste crypto-miljardairs, Changpeng Zhao, bezit niet veel behalve crypto. Zhao zei woensdag in een Bloomberg-interview dat hij een van die jongens is die liquiditeit veel meer waarderen dan iets bezitten. En dat hij eigenlijk liever niets wil hebben.

Hij merkte op dat verschillende cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), nu bijna 100% van zijn totale nettowaarde uitmaken. Dit omdat hij geen onroerend goed of veel fiat-holdings bezit. Aan hem werd de vraag gesteld hoeveel van zijn nettowaarde in crypto wordt geïnvesteerd. Zhao gaf aan dat het waarschijnlijk bijna 100% is en dat hij geen fiat bezit.

Hij legde verder uit dat de fysieke dingen die hij bezit, waarschijnlijk te verwaarlozen zijn in termen van zijn nettowaarde. Zhao zei dat dit dus een conceptverschuiving is en dat hij geen gebruikmaakt van crypto om fiat te kopen. Ook gebruikt hij geen crypto om huizen te kopen want hij wil crypto gewoon behouden. Hij is bovendien niet van plan om zijn crypto in de toekomst in contanten om te zetten.

Het duurde even voordat hij zijn cryptoportfolio had uitgebreid, volgens Zhao. De CEO grote haast om zijn appartement te verkopen dat hij in 2006 in Shanghai had gekocht, nadat hij zijn eerste Bitcoin had gekocht. Hij heeft zijn appartement verkocht om Bitcoin te kopen, en heeft daarbij ook zijn baan opgezegd. Een appartement kun je huren of je kunt in een hotel verblijven, omdat dat je veel meer liquiditeit geeft, voegde Zhao eraan toe.

Eerder heeft de CEO van Binance beweerd dat hij geen fiatvaluta’s bezit. Zhao verklaarde in februari op Twitter dat hij 0 fiat heeft. Hierbij verklaarde Zhao dat hij alleen crypto in fiat omzet voor betalingen die alleen met traditioneel geld kunnen worden gedaan. Zhao is een van ’s werelds rijkste mannen in de crypto- en blockchain-industrie, volgens gegevens van het Chinese Hurun Research Institute.

Zhao is gerangschikt als de derde rijkste cryptomiljardair met een totaal vermogen dat vanaf januari 2021 wordt geschat op $ 8 miljard.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.