Waar kun je een Bitcoin ATM vinden in Nederland?

Een methode die steeds toeneemt aan populariteit is het kopen van Bitcoins met cash geld. Het kopen van Bitcoins met cash geld kun je doen bij de Bitcoin geldautomaten. Die staan ook wel bekend als BTM’s. Maar wat is een bitcoin automaat nu precies? We zullen u hieronder toelichten hoe dat allemaal in zijn werking gaat en waar je zo een bitcoin automaat kunt vinden.  

Geldautomaat vs Bitcoin automaat 

U hebt wel eens gebruik gemaakt van een geldautomaat en weet dus hoe dat in zijn werking zit. Het verschil tussen een geldautomaat en Bitcoin automaat is dat je geld kunt pinnen bij een pinautomaat, terwijl je bij een Bitcoin automaat Bitcoin kunt kopen en verkopen. Een Bitcoin automaat kan gezien worden als een broker. Het verschil tussen een broker en een Bitcoin automaat is dat je niet achter een pc of laptop zit, maar juist op locatie bent. Dit betekent dat jij naar de automaat toe gaat. In Nederland zijn er 25 locaties waar je terecht kunt.  

Hoe werkt dat? 

Je kunt met een Bitcoin ATM Bitcoin kopen met cash geld. In Nederland kun je dat doen in Droomwereld, Mediasat, Primera, Kijkalles of een van de andere 21 locaties die niet genoemd zijn in deze tekst. Om gebruik te kunnen maken van een Bitcoin automaat hebt u een smartphone nodig. U dient hierbij een wallet te hebben gedownload, zodat u eenvoudig gebruik kunt maken van de automaat. De smartphone maakt een draadloos verbinding met de automaat en u kunt van start met de transactie. Behalve dat je contant geld kunt invoeren is het ook mogelijk om met een creditcard of pinpas te betalen.  

Bij een pinautomaat kun je dus contant geld omwisselen voor Bitcoin of andere cryptocurrencies. Ook kun je bij sommige bitcoin automaten Bitcoins verkopen en inwisselen voor contant geld. 

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce