Search
Close this search box.

Waarom Bitcoin gebruiken voor internationale zaken?

Crypto futures

U bent waarschijnlijk al enthousiast over het Bitcoin-idee als u een internationaal bedrijf runt. Beleggers over de hele wereld willen hun Bitcoins kopen en houden via deze officiële site. Deze primaire virtuele valuta is de afgelopen jaren in het nieuws geweest nadat de marktprijs een recordhoogte had bereikt. Bovendien hebben early adopters na de recente prijsstijging aanzienlijke winsten gemaakt met hun Bitcoin-verkopen. Tegenwoordig zijn er in veel landen Bitcoin-miljonairs wiens verhalen anderen inspireren om in deze digitale valuta te investeren.

Maar sommige mensen zien Bitcoin als de toekomstige wereldmunt. Bitcoin is dus een beleggingsinstrument en een uitwisseling medium dat geschikt is voor grensoverschrijdende transacties. Bitcoin werkt echter anders dan fiatgeld. Met deze virtuele munt hebben internationale traders geen tussenpersonen zoals banken nodig. Bovendien is er geen centrale bank of regering die het reguleert.

Sommige mensen zijn van mening dat Bitcoin de internationale handel zou kunnen veranderen. Vandaag kunnen bedrijfseigenaars leveranciers en distributeurs overal en altijd betalen. Omdat het een peer-to-peer betaalmethode is, worden transacties efficiënter en goedkoper. En u hebt geen limiet voor het bedrag dat u met Bitcoin kunt betalen, zolang u voldoende geld in uw crypto portefeuille hebt. Hier zijn meer redenen om Bitcoin te gebruiken voor internationale zaken.

Verbeterde efficiëntie voor internationale betalingen

Bij conventionele betaalmethoden neemt de betaling één tot vijf werkdagen in beslag. Bovendien vereisen traditionele betalingen menselijke tussenkomst bij het verifiëren van de informatie van de ontvanger en de verzender. En deze verificatie is van vitaal belang voor de bestrijding van terrorisme en het witwassen van geld.

Bijgevolg hangt de snelheid van de betaling af van de gevallen waarin de ontvangende en de verzendende instelling elkaar overlappen. Of de ontvangende en de verzendende instelling van vergelijkbare bericht normen afhankelijk zijn, beïnvloedt de efficiëntie van traditionele betalingen.

Bitcoin is afhankelijk van een gedecentraliseerd grootboek of blockchain. Daardoor kunnen mensen sneller geld verzenden en ontvangen. Momenteel kunnen mensen internationale Bitcoin Betalingen bijna onmiddellijk ontvangen. Naleving Eisen voor digitale valuta’s kunnen deze efficiëntie in de toekomst echter beïnvloeden.

Geen noodzaak voor meerdere valutarekeningen

Met het Bitcoins-platform kunnen gebruikers zonder problemen Bitcoin en andere virtuele valuta kopen of uitwisselen. Dat betekent dat uw internationale bedrijf niet meerdere valutarekeningen hoeft te beheren bij het verzenden en ontvangen van betalingen in Bitcoin.

U heeft maar één Bitcoin-portefeuille nodig voor uw bedrijf om Bitcoins te ontvangen en te versturen naar andere gebruikers over de hele wereld. Bitcoin Betalingen zijn veilig, vertrouwelijk en snel. Daarom vermindert het gebruik van Bitcoin voor internationale zaken het kasstroomrisico door de snelle vereffening. Ook minimaliseert u het creditcard risico omdat de betalende entiteit geld in zijn portefeuille zou hebben om met Bitcoin te kunnen betalen. Ook zijn de transactiekosten voor Bitcoin lager dan die voor contant geld of andere conventionele betaalmethoden.

Vereenvoudigd en gestroomlijnd FX-beheer

Als uw bedrijf in verschillende regio’s opereert, kan Bitcoin het FX-beheer vereenvoudigen en stroomlijnen. Het gebruik van Bitcoin kan ook aantrekkelijk zijn voor ondernemingen die werken in landen met een volatiele lokale munt. Dat komt omdat het aanhouden van valuta saldi in universele vereffening valuta’s zoals Bitcoin een bedrijf helpt beschermen tegen plotselinge en ongunstige lokale valutabewegingen.

Potentiële winsten

Bitcoin is een groeiende digitale munt die door steeds meer bedrijven wordt aanvaard. In het algemeen zijn cryptomunten aan het groeien met een markt die gewaardeerd wordt op meer dan $2 biljoen. El Salvador was het eerste land dat Bitcoin in 2021 tot wettig betaalmiddel maakte. Bovendien is de waarde van Bitcoin sinds het begin gestegen, ondanks de wilde prijsschommelingen.

Bitcoins in uw zakelijke portefeuille houden kan u aanzienlijke winst opleveren wanneer u de tokens uiteindelijk verkoopt zodra de prijs stijgt. Het accepteren van Bitcoin Betalingen voor internationale zaken kan dus extra inkomsten opleveren voor uw onderneming.

Slotopmerkingen

Technologische innovaties hebben altijd hun stempel gedrukt op de internationale handel. Blockchain en Bitcoin zijn innovaties die de volgende spelbreker kunnen zijn voor het wereldwijde bedrijfsleven. Als de bovenstaande redenen u overtuigen, omarm dan vandaag nog deze virtuele valuta in uw internationale zaken.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.