Search
Close this search box.

Waarom C-suite-executives blockchain nastreven, diepe technologie

Een nieuw rapport suggereert dat blockchain wordt gezien als een belangrijk interessegebied van bedrijven die willen investeren in diepgaande technische oplossingen. 67% van de uitvoerende besluitvormers is bang om achterop te raken bij concurrenten als het gaat om opkomende technologieën. Dit blijkt uit een branche breed onderzoek, uitgevoerd door het kwantumcomputer bedrijf Seeqc.

57% van de grote ondernemingen ontwikkelt, met dit in gedachten, actief diepgaande technische oplossingen om specifieke bedrijfsproblemen op te lossen. En blockchain behoort tot hun top vijf interessegebieden. “Deep tech” is een toegepaste technologie met als doel, met behulp van nieuwe wetenschappelijke technieken, om voorheen onoverkomelijke problemen op te lossen.

Machine learning en kunstmatige intelligentie zijn de belangrijkste interessegebieden voor bedrijven die diepgaande technische oplossingen nastreven, blijkt uit het rapport van Seeqc. Hierbij noemt 50% van de respondenten machine learning of kunstmatige intelligentie als hun grootste zorg. Bedrijven geven prioriteit aan 3D-printen op grote schaal (35%) als tweede meest voorkomende deep-tech-toepassing.

Gevolgd door oplossingen voor hernieuwbare energie (34%) en quantum computing (34%). Van de respondenten noemde ongeveer 32%, blockchain en cryptocurrency als hun belangrijkste focus, vóór drones en geavanceerde robotica (29%), beperking van de klimaatverandering (29%), satellieten en ruimtetechnologie (25%), autonome voertuigen (23%), en neuromorfe informatica (23%).

Een meerderheid van de respondenten gaf aan getuige te zijn geweest van concurrenten die de ruimte binnendrongen en zij zich daarom gedwongen voelden om bij te blijven. Dit was het antwoord toen aan hen werd gevraagd waarom ze deep-tech implementaties nastreefden. Echter, het begeleiden van de bereidheid van deze bedrijven om nieuwe technologieën te verkennen, is een algemene angst die de meesten in de cryptocurrency-wereld ervaren.

87% van de uitvoerende besluitvormers heeft angsten en zorgen over hun zoektocht naar diepe technologie, blijkt uit het rapport. Hierbij geeft 74% toe dat ze bang zijn om de verkeerde investering te doen. De ondervraagde bedrijven gaven aan dat hun belangrijkste investeringsgebied lag in gevestigde bedrijven die al diepgaande technologie nastreven (29%).

Deze keus werd gevolgd door startups en door durfkapitaal gesteunde bedrijven (25%). Ook zeiden bedrijven dat ze intern ontwikkelde oplossingen nastreven (24%) en investeerden in onderzoeksgroepen die werden gefinancierd door overheden of universiteiten (21%). Terwijl de cryptocurrency-markt blijft bloeien, wordt niet verwacht dat investeringen in deep tech onmiddellijk vruchten zullen afwerpen.

Met verschillende coins die nieuwe recordhoogtes bereiken tegen de tijd van schrijven. John Levy, de CEO van Seeqc, zei dat het jaren zou duren voordat deep-tech-oplossingen volwassen worden. Levy gaf aan dat het nog jaren zal duren voordat de gemiddelde persoon toegang heeft tot of reden heeft om zoiets geavanceerds als een kwantumcomputer te gebruiken.

Of om te profiteren van een volledig autonoom voertuig, maar de bedrijfstoepassingen voor deze technologieën doen zich al voor in de meest data-intensieve industrieën van vandaag, volgens de CEO. 35% van de respondenten zei dat het navigeren door het regelgevingslandschap in hun gegeven rechtsgebieden, met name de grootste uitdaging is waarmee ze worden geconfronteerd bij het nastreven van diepe technologie.

Tot nog toe is de regulering van cryptocurrencies is een continu proces en zou mogelijk de prioriteiten van de in de enquête opgenomen ondernemingen kunnen verschuiven. Sheila Warren, hoofd van data, blockchain en digitale activa van het World Economic Forum, waarschuwde in april dat de cryptocurrency-industrie binnenkort onderworpen zou worden aan een ‘dramatische’ ronde van regulering naarmate de belangstelling voor de ruimte toeneemt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.