Waarom gaat Bitcoin omhoog?

Bitcoin raakte maandag een recordprijs, volgens cryptocurrency nieuws en gegevensbron CoinDesk, met de digitale valutahandel zo hoog als $19.786,24.

Dit is niet de eerste keer dat de prijs van de virtuele munt een piek heeft bereikt, met in het verleden vaak grote winsten gevolgd door steile dalingen. Maar, hebben de deskundigen gezegd, kan dit keer een beetje verschillend zijn, aangezien de munt nieuwe niveaus van heersende stromingsrente onder zowel investeerders als financià “le instellingen heeft geraakt.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Het wordt makkelijker om te kopen en te verkopen. Gespecialiseerde bitcoin trading apps zijn verder verbeterd in gebruiksvriendelijkheid, maar het is nu ook mogelijk om de valuta te verhandelen in meer mainstream financiële tools die veel mensen al gebruiken. Square’s Cash App laat gebruikers bitcoin kopen en verkopen, en PayPal volgde in november, en zegt dat het mensen ook zal laten betalen met bitcoin bij winkeliers en kopen en verkopen via Venmo in 2021.
  • Zelfs je lokale bank kan je misschien binnenkort helpen (of je ouders en grootouders) om aan bitcoin te komen. Zoals The New York Times meldt, heeft het Office of the Comptroller of the Currency, een federale bank regulator, in juli beslist dat banken cryptocurrency mogen houden voor klanten.
  • Grote investeerders en bedrijven komen aan boord. Terwijl high-profile stieren zoals de tweeling Winklevoss de munt lang hebben gesteund, zetten grote geldinvesteerders zoals hedgefonds kingpin Paul Tudor Jones en beursgenoteerde bedrijven zoals Square in het openbaar enkele van hun activa in bitcoin, rapporteert The Times.
  • Tenminste in termen van de interesse van investeerders, lijkt bitcoin andere cryptocurrencies te hebben ingehaald. De stormloop van muntlanceringen die een paar jaar geleden werd gezien (en in sommige kringen werd bespot) is afgenomen, en zelfs al lang bestaande alternatieve munten zoals Litecoin en de munten die geassocieerd worden met Ethereum en Ripple zijn volgens CoinDesk nog steeds niet op hun hoogtepunt van de vorige eeuw. Dat betekent dat investeerders die op zoek zijn naar crypto, eerder geneigd zijn om gewoon met de bitcoin van de marktleider mee te gaan.
  • In een tijd van onzekerheid zijn beleggers op zoek naar een digitale versie van goud. Aangezien de coronaviruspandemie de economie blijft hervormen en de centrale banken de rentevoeten verlagen om de uitgaven te stimuleren, zien sommige beleggers bitcoin als een veilig toevluchtsoord, analoog aan de edele metalen, meldt Bloomberg. Dat is waar onder jonge rank-and-file beleggers en zelfs sommige family offices, de beleggingsactiviteiten van rijke families, volgens een recent rapport van JP Morgan analisten.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.