Waarschuwing voor crypto-investeringen verkondigd door gouverneur van de Bank of England

Gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, heeft crypto-investeerders gewaarschuwd voor de gevaren van deelname aan de markt. Bailey had, tijdens een conferentie op donderdag, bezwaar tegen het idee van “cryptocurrencies”, en stelde dat “crypto-activa” een geschiktere nomenclatuur was voor het beschrijven van digitale valuta’s.

De versleten anticrypto retoriek, met name het argument dat cryptocurrencies geen intrinsieke waarde hadden, werd door de gouverneur van de BoE omarmd. Bailey voegde eraan toe dat hij alleen zou willen benadrukken wat hij de afgelopen jaren een paar keer heeft gezegd. En hij is bang dat ze geen intrinsieke waarde hebben. Bailey gaf zijn grimmige waarschuwing aan crypto-investeerders.

Hij gaf aan dat het hem spijt om weer heel bot te zeggen dat je ze alleen moet kopen als je bereid bent al je geld te verliezen. Er is een sterke gelijkenis tussen de opmerkingen van de BoE-gouverneur en de verklaringen van de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk. De FCA waarschuwde het Britse publiek in januari voor het risico van enorme verliezen door crypto-investeringen, zoals eerder gemeld door Cointelegraph.

De cryptomarkt was op dat moment in de greep van een opvallende correctie toen Bitcoin (BTC) onder de $ 33.000 zakte. De totale cryptomarktkapitalisatie is sindsdien bijna verdrievoudigd en bedraagt momenteel meer dan $ 2,3 biljoen. Te midden van een enorme stijging van de cryptoprijzen, vooral voor altcoins, waarbij Ether (ETH) een nieuw record ooit neerzet, plaatst Bailey zijn opmerkingen.

Grote altcoins hebben ook verticale prijsacties gezien, zoals Polkadot’s DOT, Chainlink’s LINK en XRP. Ondanks het schijnbare gebrek aan intrinsieke waarde sprak de BoE-gouverneur rover de huidige manie. Hij voegde toe dat het niet wil zeggen dat mensen er geen waarde aan hechten, omdat ze extrinsieke waarde kunnen hebben. En inderdaad, want Dogecoin (DOGE), misschien wel de typische ‘mememunt’, is tot nu toe meer dan 12.700% gestegen.

De belastingdienst van het land negeert de mogelijkheid niet dat waardevolle digitale valuta worden gebruikt om belastingen te ontwijken. Ondanks dat de BoE-gouverneur misschien niet veel denkt aan de waarde propositie van crypto. De Revenue and Customs van Hare Majesteit kondigden in april plannen aan om het toezicht op potentiële belastingontduikers in cryptovaluta op te schalen.

Dit zou op een manier plaatsvinden die doet denken aan de ‘cryptovraag’ van de Amerikaanse Internal Revenue Service.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo