Search
Close this search box.

Waarschuwing voor cryptobedrijven zonder vergunning van Australische toezichthouder

Autoriteiten zijn begonnen met het geven van waarschuwingen aan burgers tegen niet-geregistreerde cryptobedrijven, omdat crypto de reguliere financiën schendt. De Australian Securities and Investments Commission (ASIC) maakt deel uit van deze lijst, want Australische investeerders moeten op hun hoede zijn voor entiteiten zonder vergunning die financiële producten aanbieden.

De ASIC adviseerde Australische burgers om crypto-activa gerelateerde investeringen te doen via financiële instellingen die in het bezit zijn van een Australische vergunning voor financiële diensten of een antiwitwasmechanisme. De toezichthouder adviseerde de burgers in een verklaring. Investeerders in heel Australië hebben ook rapporten doorgespeeld aan de ASIC.

En volgens de toezichthouder geven de rapporten aan dat burgers aanzienlijke verliezen leden na het verhandelen van financiële cryptoproducten zoals opties, futures, tokens met hefboomwerking en binaire opties. Echter, de verliezen werden toegeschreven aan buitensporige leverage, platformstoringen of oneerlijke liquidaties.

Cryptoplatforms zonder vergunning over de grens hebben ook geïnvesteerd in functies zoals geoblocking en expliciete waarschuwingen om te voorkomen dat Australiërs aan boord komen, benadrukte de aankondiging verder. Door te stellen dat entiteiten met vergunningen zijn onderworpen aan een regelgevend kader dat tot doel heeft de integriteit, kwaliteit en reputatie van het Australische financiële systeem te behouden, ondersteunt de ASIC deze stap.

Bedrijven zonder vergunning kunnen zich registreren bij een extern geschillenbeslechtingsstelsel, zoals de Australian Financial Complaints Authority. Deze stelt Australische investeerders daarna in staat klachten in te dienen, luidt het advies benadrukt door de ASIC aan cryptobedrijven. Een lokaal bedrijf dat pleit voor de crypto- en blockchain-industrie, Blockchain Australia, vindt dat het ‘wilde westen’-verhaal van crypto nu de Australische crypto-innovatie verstikt.

De Australische vereniging drong er bij de Senaatscommissie op 26 juli op aan om een regelgevend kader voor cryptobedrijven vrij te geven. En om een veilige haven te bieden aan dergelijke bedrijven totdat er wetgeving is vastgesteld. De Spaanse National Securities Market Commission heeft net op dinsdag een soortgelijke waarschuwing afgegeven tegen 12 niet-geregistreerde crypto-bedrijven die binnen haar rechtsgebied actief zijn.

Crypto-uitwisselingen Bybit en Huobi, die niet bevoegd zijn om beleggingsdiensten aan te bieden in het land, maakten deel uit van de lijst.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.