Search
Close this search box.

Wanneer Tesla Bitcoin-betalingen gaat accepteren, door Elon Musk uitgelegd

Zodra er bevestiging is dat miners schone energie gebruiken, zal Tesla, Bitcoin (BTC) -betalingen accepteren, zei Elon Musk, CEO van het bedrijf in elektrische voertuigen. Dit biedt een sprankje hoop dat de FUD rond digitale activa snel zou kunnen verdwijnen. Wegens vermeende manipulatie van de prijs van Bitcoin, riep Sygnia-CEO, Magda Wierzycka, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op om de miljardair te onderzoeken.

Musk reageerde op een Cointelegraph-tweet over deze recente beschuldigingen van Wierzycka. Zij gaf aan dat Musk opzettelijk de prijs van Bitcoin heeft gepompt om een groot deel van zijn blootstelling op het hoogtepunt te verkopen. Musk zei in een reactie op zondag dat dit onjuist is. Hij legde uit dat Tesla slechts 10% van de belangen heeft verkocht om te bevestigen dat BTC gemakkelijk kan worden geliquideerd. Zonder de markt te beinvloeden, volgens Musk.

In april erkende Musk dat Tesla een deel van zijn Bitcoin-bezit had verkocht om de liquiditeit van het actief te bewijzen als alternatief voor contant geld, zoals Cointelegraph meldde. De miljardair bevestigde dat Tesla slechts een maand eerder $ 1,5 miljard aan BTC aan zijn balans had toegevoegd. En dat het digitale activum geaccepteerd zou worden als betaling voor zijn voertuigen.

Nadat Musk zijn bezorgdheid uitte over het energieverbruik van de cryptocurrency, was Tesla’s omarming van Bitcoin-als-betaling echter van korte duur. Musk tweette dat zijn bedrijf Bitcoin-betalingen niet langer zou accepteren op 12 mei, vanwege het steeds snellere gebruik van fossiele brandstoffen door het netwerk.

De tweet van Musk viel samen met een hele reeks negatieve krantenkoppen over het energieverbruik van Bitcoin, de intentie van China om Bitcoin-mining te verbieden en een overbelaste crypto-rally die tekenen van zwakte vertoonde. Met als hoogtepunt een daling van 54% tussen half april en half mei, zorgde de nieuwscyclus voor een van de pijnlijkste gebeurtenissen van Bitcoin.

Musk legde op zondag de basis voor wanneer Tesla weer Bitcoin-betalingen accepteert. Hij stelde dat als er bevestiging is van een redelijk, 50%, gebruik van schone energie door miners met een positieve toekomstige trend, Tesla door zal gaan met het toestaan van Bitcoin-transacties. Musk werd onlangs uitgenodigd voor een bijeenkomst van Bitcoin-miners door Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, zoals Cointelegraph meldde.

Uit de vergadering verrees de Bitcoin Mining Council, een vrijwillige, zelfregulerende brancheorganisatie, met een bevoegdheid om meer opties voor hernieuwbare energie uit te oefenen. En om de transparantie van cryptocurrency-mining te vergroten. Geschat wordt dat een grote meerderheid van miners al alternatieve energiebronnen gebruikt, ondanks alle kritiek op Bitcoin-mining.

In april vertelde Yassine Elmandjra, een analist bij Ark Investments, aan CNBC dat ongeveer driekwart van de miners koolstofvrije bronnen gebruikt bij hun activiteiten.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.