Search
Close this search box.

Wat is de beste tijd om Bitcoin te kopen

Als u in het bezit bent van Bitcoin en er vaak over praat, kan het zijn dat u de vragen die af en toe opduiken hebt opgemerkt, vooral tijdens de Bitcoin-stierenmarkten. Ze kunnen worden gesteld door uw beste vrienden, uw oma, uw taxichauffeur of iemand anders.

Moet ik nu Bitcoin kopen? Is het een goed moment om Bitcoin te kopen? Is dit een goede prijs om Bitcoin te kopen?

In dit artikel zal ik proberen de meest nauwkeurige antwoorden op bovenstaande vragen te geven.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

Waarom zou u (en zou u niet) Bitcoin moeten kopen?

De bovengenoemde vragen hebben betrekking op de Bitcoin-investering, maar ze moeten ook worden gesteld over alle andere soorten investeringen. Als u besluit om Bitcoin te kopen, moet u weten waarom u het doet en wanneer u het doet (d.w.z. tegen welke prijs).

Elke investering, vooral een investering die zo speculatief is als Bitcoin, moet bekend zijn bij de belegger. Tegenwoordig heeft de meerderheid van de beleggers Bitcoin in handen in plaats van het te gebruiken als betaalmiddel.

Wat maakt Bitcoin uniek? Wie heeft de controle over Bitcoin en de waarde ervan? Hoeveel bitcoins zijn er en hoeveel zullen er ooit zijn? Waarom is Bitcoin uitgevonden? Hoe slaat men Bitcoin en andere cryptocurrencies op?

Als u niet weet hoe u een of meer van de bovenstaande vragen moet beantwoorden, moet u onderzoek gaan doen naar wat Bitcoin is. U kunt beginnen met deze gids voor beginners.

Later in dit artikel zullen we bespreken wanneer u Bitcoin moet kopen en bepalen of het nu het juiste moment is om te investeren.
Bitcoin als investering: Lees dit voordat u koopt
Het eerste wat je moet weten over Bitcoin en andere cryptocurrencies is dat het speculatieve investeringen zijn. Als aandelen en aandelen worden beschouwd als de meest risicovolle van alle traditionele beleggingen, dan vormt Bitcoin zijn eigen risicocategorie, en raad eens? Een activum waarvan de koers in het ene jaar (2017) 2.000% stijgt en het volgende jaar (2018) 70% daalt, is zeer riskant.

De bovenstaande ROI illustreert hoe vluchtig Bitcoin is. Stel u voor dat u degene was die de Bitcoin kocht voor bijna $20K, en het jaar erna nog wat overbleef – iets meer dan $3K. (Klinkt dat bekend?)

Bij het investeren moet u altijd rekening houden met beide scenario’s, en vooral met het slechtst denkbare scenario. Met Bitcoin is dit scenario dat het naar nul gaat.

Voordat u besluit om wel of niet te kopen, moet u ervoor zorgen dat u dat aankan. En als het verliezen van 90% van uw initiële investeringsbedrag klinkt als te veel, dan moet u dat bedrag zeker verlagen.

Bitcoin: tot nul of $1 miljoen

In tegenstelling tot bij aandelen en obligaties, waar u gewoon uw makelaar belt om te kopen of te verkopen, bent u bij Bitcoin uw eigen bank.

U dient te lezen hoe u uw Bitcoin kunt opslaan en hoe u Bitcoin kunt versturen, zodat u weet hoe u het van de beurs naar uw digitale portemonnee kunt versturen. Aangezien de meeste mensen niet de tijd en het vermogen hebben om deze principes te bestuderen, heeft het kopen en verkopen van Bitcoin af en toe niet de voorkeur.

Dit brengt me bij mijn aanbeveling dat u Bitcoin behandelt alsof het over 10-20 jaar $1 miljoen of $0 waard is. Vraag uzelf nu dit af: Wilt u uit het spel zijn? Wilt u dat uw kinderen u vragen: “Papa, waarom heeft u Bitcoin niet gekocht toen het goedkoop was?”

Vraag uzelf daarna af hoe u zich zou voelen als het negatieve scenario zich afspeelt – dat de prijs van Bitcoin tot nul daalt en dat u alles verliest (of dat Bitcoin gelijk is aan iets, maar dat u op de een of andere manier de toegang tot uw munten kwijt bent).

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

DCA: De beste manier om Bitcoin te kopen

Je bent geen tovenaar die weet wanneer je moet kopen en wanneer je moet verkopen. Ik ook niet. Met andere woorden, we kunnen de markt niet timen. Daarom hebben wijze mannen de DCA-methode uitgevonden.

Dollar Cost Averaging (DCA) is een accumulatiestrategie waarbij u uw totale gewenste aankoopbedrag op regelmatige tijdstippen in even grote porties verdeelt. Dit kan één keer per week, één keer per maand, één keer per kwartaal, of wat voor u het beste is.

Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat u zich minder zorgen hoeft te maken over de aankoopprijs dan anders het geval zou zijn. DCAing is perfect voor investeringen op lange termijn, en het wordt sterk aanbevolen voor volatiele activa zoals Bitcoin, aangezien iemands aankoopprijs gemiddeld is in de tijd.

Een ander voordeel van deze methode is dat het zeer geschikt is voor lopende investeringen, zoals het investeren van een klein deel van iemands salaris per maand. Het leuke van Bitcoin is dat het, in tegenstelling tot aandelen, voor elke hoeveelheid fiatvaluta gekocht kan worden. Er zijn genoeg satoshis (0,00000001 Bitcoin) voor iedereen, en er is geen minimale aankoopverplichting.

Het nadeel van de DCA-methode is dat de winst niet gemaximaliseerd wordt in bull market condities. In de loop van de geschiedenis zijn er echter vele periodes geweest waarin DCAing op de Amerikaanse beurs een hogere winst opleverde dan een investering ineens.

Een ander potentieel nadeel is de persistentie die nodig is om consistent een vast bedrag aan Bitcoin te kopen in de loop van de tijd, zelfs als u zich laag voelt en het erg verleidelijk is om een groter bedrag te kopen, of vice versa.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.