Wat is de metaverse

Het begrip ‘metaverse’ is je de laatste tijd vast niet ontgaan. De metaverse is een toekomstige virtuele wereld waarin mensen online met elkaar in contact komen. Het wordt ook wel gezien op de volgende versie van het internet dat we nu kennen. Met de metaverse wil men de grens tussen de echte en virtuele wereld vervagen. 

Wat is metaverse

Met de metaverse wil men de virtuele wereld een grotere rol laten spelen in het dagelijks leven. Het is de bedoeling dat via een avatar dagelijkse bezigheden online gaat uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan werkvergaderingen in virtuele 3D ruimtes of je boodschappen doen in een online supermarkt waarin je avatar rondloopt. De metaverse wordt zo een echte verlenging van de echte wereld, die mensen online de mogelijkheid geeft om dingen te doen die zij wellicht in het echte leven niet kunnen doen. Soortgelijke kleinere virtuele werelden zien we al bij games zoals Fortnite, Roblox en Minecraft. 

Wat is het verschil tussen internet en metaverse?

De metaverse wordt ook wel gezien als de evolutie van het internet. Het internet wordt nu vooral gebruikt als hulpmiddel bij het dagelijks leven in de echte wereld. Met de metaverse wil men in feite de echte wereld deels verplaatsen naar de virtuele wereld. De metaverse wordt dus meer gezien als een nieuwe wereld die met onze wereld samenvloeit, in tegenstelling tot het internet dat een deel van onze wereld is. 

Hoe dichtbij is de metaverse?

Hoe dichtbij de metaverse is weet niemand. Dat ligt vooral aan hoe de metaverse en de acceptatie daarvan zich de komende tijd gaat ontwikkelen. We staan echt nog aan het begin van dit concept. Wel heb je grote partijen die serieus investeren om dit zo snel mogelijk realiteit te maken. Zo zei vorig jaar Facebook-topman Mark Zuckerberg miljarden te investeren in de ontwikkeling van Metaverse. Er zijn nog veel uitdagingen en problemen die overwonnen en opgelost moeten worden voordat de metaverse echt realiteit wordt. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de energiebehoefte die er nodig gaat zijn voor alle datacenters. Daarbij komt ook de bereidheid van de consument kijken, wacht iedereen wel op een virtuele wereld ver weg van de echte wereld? 

 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.