Search
Close this search box.

Wat is een Airdrop

De crypto airdrop is een praktijk waarbij bestaande houders van een bepaalde cryptocentrische valuta, zoals Bitcoin, gratis penningen ontvangen als beloning. In lekentaal is het een weggevertje dat bedoeld is om een bepaalde blokketen te promoten. Het beloont ook trouwe klanten in een poging om ervoor te zorgen dat ze zich blijven abonneren op een bepaald blokketenplatform.

Hoe het werkt

Deze praktijk is relatief nieuw in de crypto-markt. Daarom moeten er nog concrete regels voor de operatie worden opgesteld. Misschien staan ze op het punt te worden ontwikkeld, aangezien het project veel aan populariteit heeft gewonnen. Enkele crypto websites geven de regels wel weer, maar bij de meeste moet men contact opnemen met de ontwikkelaar voor aanvullende details.

Het team achter een bepaald evenement kondigt een datum aan dat het de airdrop zal uitvoeren. Als de vooraf bepaalde datum werkelijkheid wordt, neemt de bemanning die de dropping uitvoert een ‘snapshot’ van de blokketen, met als resultaat dat de houders van de relevante cryptocurrency gratis e-tokens ontvangen. De meeste crypto-blockchains, vooral die in de opstartfase, geven de voorkeur aan het vooraf aankondigen van een airdrop in plaats van aan verrassende airdrops, dit alles in een poging om hun projecten op te starten.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

Waarom Airdrop?

De belangrijkste reden voor deze praktijk is het creëren van bewustzijn, vooral voor een nieuwe virtuele valuta. De wereld van de virtuele valuta is sterk afhankelijk van de ‘hype’. Mensen zijn voortdurend op zoek naar het volgende spannende ding en als zodanig zijn gratis tokens een stimulans om meer mensen aan te trekken voor een project. Het aankondigen van een aankomende luchtdruppel creëert een broodnodige buzz, zowel op de sociale media als in de virtuele valutawereld.

Airdrops helpt projecten ook bij het verwerven van een waardevolle database die essentieel is bij het identificeren van potentiële klanten. Sommige airdrops vereisen dat klanten verschillende online formulieren invullen. Bijvoorbeeld, Universa.i o airdrop eiste dat potentiële deelnemers hun Facebook-lijst aanleverden om in aanmerking te komen voor de airdrop. Klanten moeten altijd op hun hoede zijn voor oplichtingssites en ervoor zorgen dat ze alleen informatie verstrekken aan officiële websites. Men moet ook nooit hun persoonlijke inloggegevens onthullen aan een airdrop organisatie.

Hoe krijg je informatie over Airdrops?

Er zijn talrijke websites en onlineplatformen gecreëerd die allemaal tot doel hebben de gebruikers te informeren over eerdere, komende en lopende luchtdruppels. Een goed voorbeeld hiervan is Icodrops en Airdrop alert, die beide zelfs relevant advies bieden over aankomende airdrops. Een andere manier om toegang te krijgen tot informatie over airdrops is door het bijhouden van de verschillende social media platforms van projecten waarin je geïnteresseerd bent, zoals Reddit en Telegram.

Zijn er ICO’s?

In principe ontstaat er een ICO airdrop waarbij een bedrijf dat de eerste (eerste) munt aanbiedt een aantal van zijn munten gratis aanbiedt aan diegenen die geïnteresseerd zijn in virtuele valuta als marketinggimmick. Het kan echter soms nodig zijn dat de deelnemers eenvoudige taken uitvoeren.

Het team achter Airdrop

Dit is sterk afhankelijk van de betrokken virtuele valuta. Er bestaan echter wel organisaties zoals het Blockchain Education Network die airdrop evenementen organiseren om bewustwording te creëren en ook nieuwe mensen kennis te laten maken met digitale valuta.

Portemonnees

Het is een basisvereiste dat men de relevante virtuele valuta zoals BTH of ETH in de elektronische portemonnee heeft om met succes te kunnen deelnemen aan een luchtdruppel.

Conclusie

Er wordt vaak gezegd dat in de wereld van de productpromotie de kennis het begin van de reis van een koper markeert. Volgens deskundigen uit de psychologie is de kans groter dat je iets koopt wat je al eerder hebt gezien of gehoord, in tegenstelling tot iets waarmee je niet vertrouwd bent. Het is veilig om te zeggen dat airdrops dit concept meer dan succesvol hebben gebruikt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.