Wat is een IEO voor cryptomunten en waar moet je op letten?

Nu de cryptowinter langzaam verandert in een Bitcoin-lente komen er weer meer initiatieven om nieuwe cryptomunten te lanceren. Ook werken bestaande cryptomunten aan een herlancering om populairder te worden. De ICO, die in 2017 nog erg populair was is inmiddels achterhaald. Met haar opvolger, de IEO, claimt de cryptohandel veel voorzichtiger te zijn bij het lanceren van nieuwe cryptomunten. Er zijn dan ook duidelijke voordelen voor cryptohandelaren en ontwikkelteams van cryptomunten. In dit artikel brengen wij je op de hoogte.

Wat is een IEO voor cryptomunten?

De afkorting IEO staat voor Initial Exchange Offering. Vrij vertaald is dit dus de eerste keer dat een cryptomunt op een cryptobeurs wordt aangeboden. Deze manier van het in de markt brengen van cryptomunten biedt een aantal voordelen voor gebruikers en het ontwikkelteam ten opzichte van de ICO. We zetten deze op een rij.

Voordelen van IEO voor het ontwikkelteam van een cryptomunt

Het kiezen voor een IEO heeft een aantal voordelen voor het team achter een cryptomunt. De cryptobeurs neemt namelijk een flink aantal verplichtingen over.

Zo zorgt de cryptobeurs die de IEO faciliteert voor de volgende zaken:
– fondsenwerving;
– functie van handelspartner voor de eerste publieke verkoop;
– managing van smart contracten;
– het KYC-proces (know your customer) om klanten te kennen;
– automatische listing op de cryptobeurs.

Daarnaast kan de het ontwikkelteam de marketingkanalen van de cryptobeurs gebruiken om bekendheid aan de nieuwe munt te geven. Verder zal de cryptobeurs ook marketing-inspanningen doen om een succes te maken van de IEO.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Voordelen voor de crypto-investeerder

De cryptomunt zal de munt en het team erachter eerst screenen op compliance en levensvatbaarheid. Als aan (een van) deze vereisten niet voldaan wordt is een IEO namelijk zinloos.

De gebruiker weet hierdoor dat hij via een betrouwbare partij investeert in een cryptomunt die positief uit een onderzoek naar betrouwbaarheid is gekomen. Het gevaar van ICO-fraude lijkt dus geweken.

Bovendien weten gebruikers ook dat het team achter de munt solvabel is aangezien een IEO nogal kostbaar is. Tarieven tot 20 BTC + 10% van de tokens die verkocht worden tijdens de IEO zijn geen uitzondering.

Bron: cryptopotato.com

crypto met veel kans op hoge rendement

Betrouwbaar crypto beleggen ZONDER transactiekosten over de eerste €1000 !

Welkom op CryptoClan!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!