Wat is het laatste bitcoin nieuws?

Er werd bekend gemaakt dat bitcoin op korte termijn een correctie kan maken. Daar is het nog niet van gekomen, de cryptocurrency vindt ondersteuning op 47.000 dollar (39.750 euro). In deze analyse kijken we naar de lange termijn. Wat verwachten we van de laatste maanden van 2021? De Bitcoin nieuws vertelt veel hierover.

https://www.youtube.com/watch?v=5QVW8pI4Lzs

Op weg naar golden cross

Je kijkt hieronder naar de dag grafiek vanaf mei vorig jaar. De lijnen onder de bitcoin koers zijn voortschrijdende gemiddelden (moving averages) van de prijs. De rode lijn is het gemiddelde van de laatste 50 dagen, de groene lijn die van de laatste 200 dagen. Doorkruist de rode lijn de groene lijn? Dan noem je dat een golden cross. In de technische analyse is dit vaak een voorbode voor een sterke stijgende trend. De vorige golden cross gaf het startschot aan voor de stijging van 9.000 dollar (7.610 euro) tot aan bijna 65.000 dollar (55.000 euro).

Bitcoin futures zijn de toekomst

Mark Twain zei het al ooit: ‘History never repeats itself, but it often rhymes.’ Gaan we af op een bijzondere indicator, dan lijken de huidige ontwikkelingen rondom de bitcoin koers erg veel op die van net na de coronacrisis. Je kijkt hieronder naar de daggrafiek van bitcoin. Onder de koers zie je de funding rate op bitcoin derivatenbeurs BitMEX. En die funding rate kan je waardevolle informatie geven over het sentiment. Op BitMEX kan je handelen in bitcoin futures. Daarmee speculeer je op het koersverloop van bitcoin. Je kan speculeren op een stijging (longpositie) of een daling (shortpositie). Het open laten staan van een long- of een shortpositie is niet gratis. Elke 8 uur berekent BitMEX rente op de posities. Zijn er relatief veel shortposities? Dan moeten de shorters rente betalen aan degenen die long gaan. Er is dan sprake van een negatieve funding rate. De blauwe/gele balken bevinden zich dan onder de 0-lijn. Vaak als er veel investeerders short gaan, is dit juist een mooi koopsignaal. Dit gebeurt namelijk in veel gevallen wanneer bitcoin een bodem bereikt


Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo