Search
Close this search box.

Wat kan crypto staking opleveren?

Wist je nog niet wat crypto staking inhoudt en wat je er eigenlijk mee kunt? Dan ben je hier terecht voor alle beschikbare informaties rondom het staken van crypto. De percentages van de crypto die gestaakt worden verschillen bij elke exchange. Het is van belang dat je de staking voorwaarden met elkaar vergelijkt als je het maximale percentage wilt verdienen op je cryptocurrency.  

Wat is het? 

Crypto staken is eigenlijk niets anders dan het vasthouden van cryptocurrency. Je ontvangt hiervoor een beloning in de vorm van rente. Het is in principe vergelijkbaar met de bank. Vroeger zou je een positieve rente ontvangen over geld dat je op de bank zet. Door crypto te staken ontvang je op een eenvoudige manier geld. Als je crypto staakt kun je niet meer ermee handelen. Voordelig hierbij is dat de waarde van de crypto toeneemt waardoor je meer winst maakt. Maar als de waarde aan het dalen is zal je verlies lijden. Het stakings percentage is niet voor elke munt hetzelfde. Het is allemaal afhankelijk van de volatiliteit, complexiteit en de liquiditeit van de munt in de periode van staking.  

Stabiele munten die minder risico hebben leveren meer rente op. Je haalt dus met minder risico meer rendement op. Dit is alleen bij crypto staking het geval. Zou je nu handelen in crypto tegen een hoog risico dan zou je meer rendement ontvangen en omgekeerd. Er zijn tal van exchanges die u de mogelijkheid aanbiedt om te crypto te staken. Crypto staking opbrengsten kunnen positief zijn als de waarde toeneemt. Meestal ontvang je automatisch rendement als je de munten vasthoudt in je wallet. Voor elke dienst wordt er wel een klein percentage ingehouden door de bedrijven. Als je crypto staakt bij een exchange kan je lid worden van een zeer grote pool. Helaas beheer je niet persoonlijk over de privé sleutels en ontvang je onvolledige winst. 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.