Search
Close this search box.

Wat kan ik kopen met bitcoin?

In deze gids verkennen we alle dingen die u kunt kopen met Bitcoin waar u al zo lang mee bezig bent!

Met de groeiende populariteit is bitcoin in veel meer sectoren geaccepteerd en de algemene vooruitzichten van cryptocurrencies zijn zeer positief. In mei 2018 kon een programmeur met 10.000 BTC een pizza ter waarde van ongeveer 30 dollar kopen. Historisch gezien is dat het allereerste product dat destijds met Bitcoin werd gekocht, het lijkt misschien een niet zo eerlijk koopje, het accepteren van Bitcoin om iets tastbaars te kopen, en nu lijkt het nog steeds een onredelijk koopje, gezien het feit dat cryptocurrency zo veel meer waard is.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk bitcoin gekocht worden.

Wat kunt u met een Bitcoin doen?

Reizen en Toerisme


Tel en toerisme. Duizenden mensen reizen dagelijks in en uit. Sommige bedrijven gingen een stap vooruit om het voor hun gebruikers gemakkelijker te maken om te handelen en te betalen voor hun reisboekingen met bitcoins.

Expedia, een van de grootste reisbureaus kan nu bitcoin-betalingen accepteren als een vorm van betaling voor online hotelboekingen die u via hun website kunt maken. Hun betalingskanaal wordt gevoed door Coinbase en accepteert momenteel bitcoins.

Verder accepteren bedrijven als CheapAir ook boekingen van luchtvaartmaatschappijen via bitcoins. Ze zijn begonnen als de early adopters van Crypto en zetten het in voor realistische aankopen voor de gebruikers.

Sprekend over enkele grotere kanonnen, hoewel alle stoelen momenteel geboekt zijn, garandeert Virgin Galactic, het geesteskind van Richard Branson, een reis naar de ruimte die wordt geaccepteerd, en zal in de toekomst ook betalingen voor stoelen in zijn ruimtereis in bitcoins accepteren. Dat is de futuristische combo waar we voor bloeien.

Eten en drinken

Heb je trek in pizza’s, maar heb je geen kleingeld? Pizzaforcoins is een in Californië gevestigde service waarmee u pizza’s van grote pizzaketens zoals Papa John’s, Pizza Hut en meer kunt kopen, met behulp van ondergetekende, bitcoin. Hoe het platform werkt, is dat het u toelaat om uw locatie in te voeren en dat het beschikbare pizzaplaatsen in uw buurt toont. Zodra je de bestelling selecteert en plaatst, wordt deze doorgestuurd naar het desbetreffende restaurant zodra je de betaling hebt gedaan, die ook in BTC verschijnt. U kunt tot 50 cryptokronen betalen op dit moment, gezien de integratie met Shapeshift. U kunt de pizza bij u laten bezorgen of afhalen op de locatie.

Bent u niet in de VS gevestigd, dan kunt u Lieferando.de a go geven, een Duitse bezorgservice voor levensmiddelen met meer dan 11.000 restaurants in de buurt. Het heeft onlangs betalingen via bitcoins toegevoegd. Het gebruikt Bitpay om de transacties te verwerken, zodat u uw eten in Bitcoin of Bitcoin-contant kunt betalen.

Een andere Russische bezorgservice voor eten, met meer dan 90 restaurants in haar partners, voegde een cryptocurrency betalingsoptie toe aan haar kassa-opties. Voordat de optie werd toegevoegd, ondersteunde echter geen van de restaurants individueel cryptografieën. Dat is dus een grote stap in de goede richting voor zowel de foodliefhebber als de crypto liefhebber.

Gaming en vermaak


Onder de grote spelers in de industrie, Microsoft’s Xbox store en Windows Store stelt u in staat om games, films en meer te kopen met behulp van bitcoins als een wijze van betaling. U kunt de bitcoin in uw Microsoft-account laden en deze als betaalmethode gebruiken wanneer u uitcheckt. Een klein voorbehoud is echter dat u de bitcoins die u stort niet kunt terugbetalen, dus houd rekening met het bedrag dat u op uw Microsoft-account laadt.

Voor kleinere nichespelers kunt u ook spellen en inwisselbare cadeaukaarten kopen van verschillende platforms zoals BitPlaza, Coinmall en Zynga. Met deze platforms kunt u uw spelaankopen betalen met Bitcoin als geld.

Winkelen en meer


Veel winkels hebben cryptocurrency betaalmogelijkheden toegevoegd aan hun website met de groeiende populariteit van digitale valuta in het algemeen en bitcoins in het bijzonder. Etsy, een wereldwijd bekend e-commerce platform, stelt verkopers in staat om bitcoin in te stellen als methode om betalingen van hun kopers te ontvangen. Bovendien werkte Blockonomics samen met WordPress om Bitcoin-betalingsintegraties op haar website op te zetten, zodat mensen die websites hebben gebouwd met behulp van WordPress Bitcoin-betalingen van hun kopers kunnen accepteren door eenvoudigweg de betreffende plugin aan hun website toe te voegen.

Bitrefill, een platform dat het mogelijk maakt om vouchers te kopen van topvoedselketens in de VS, zoals Cheesecake Factory, Chipotle, Dunkin Donuts, Burger King en meer, met behulp van bitcoins. Uw favoriete voedselketens met uw favoriete betalingswijze. Je kunt ook cadeaubonnen kopen voor spelplatforms zoals Steam, Xbox en Nintendo. Op dezelfde manier kunt u met platforms als Gyft en BitPlaza zowat alles kopen, van persoonlijke accessoires tot boodschappen en cadeaubonnen, en betalen met bitcoins bij de kassa.

Reed Jewelers, een gerenommeerde naam in de Amerikaanse sieraden- en accessoire-industrie, heeft winkels in meer dan 13 staten, samen met een online aanwezigheid. In zowel fysieke als online winkels accepteert Reeds bitcoin als een vorm van betaling. U kunt horloges, sieraden, diamanten en meer kopen.

Een andere grote speler in de winkelbranche is Overstock, die bitcoins accepteert als een vorm van betaling. Niet alleen dat, de CEO van het beursgenoteerde bedrijf heeft de interesse en het enthousiasme om te kopen en te werken met bedrijven die op een blokketen zijn gebaseerd, gedeeld. Het bedrijf Overstock voerde in 2018 ook een ICO uit om zijn bedrijf te herstructureren en om meer dan 250 miljoen dollar op te halen, een van de hoogste fondsen die via ICO worden opgehaald.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk bitcoin gekocht worden.

Diverse aankopen


Dish, een satelliet TV en internet service provider is al in 2014 begonnen met het aanbieden van betaalmogelijkheden voor bitcoin. U kunt een eenmalig abonnement aanschaffen via hun website. Eerder gebruikten ze Coinbase’s integratie om bitcoin betalingen te accepteren en nu zijn ze overgestapt naar Bitpay als hun transactieverwerker.

Een bedrijf genaamd bitcoin Real Estate stelt u in staat om eigendommen te verkopen en te kopen met behulp van bitcoins. U kunt uw huis op het wereldwijde platform in kaart brengen en aankopen doen met behulp van de digitale munteenheid. De prijzen zijn genoteerd in US dollars of Euro’s of equivalentievoorwaarden voor bitcoins.

Als u wat goeds wilt doen, en mensen wilt helpen, dan kunt u dat ook met Bitcoin bereiken. Stichting Binance Charity accepteert onder andere ook donaties in bitcoin. Ze maken ook gebruik van de kracht van de blokketen om transparantie te bieden aan donateurs om te zien waar hun liefdadigheid naartoe gaat.

Bedrijven als APMEX en JM Bullion stellen haar gebruikers in staat om via haar website goud, zilver en soortgelijke edele metalen te kopen en te betalen door bitcoin te accepteren. De aankopen zijn echter beperkt tot ongeveer een kwart miljoen dollar.

Bloomberg en Chicago Sun-times behoren tot de online nieuwsplatformen die bitcoin aanbieden als betaaloptie voor hun abonnementsmodel. Op dezelfde manier accepteert Treehouse, een educatief platform, bitcoin betaling voor zijn cursussen.

Een van de opvallende innovaties voor het gebruik van bitcoins voor betalingen is de contactloze kaart die wordt aangeboden door BitPay, een betalingsverwerkend bedrijf voor cryptos. De kaart wordt aangeboden als een Visa-kaart die het mogelijk maakt om bitcoins en bitcoin-cash om te zetten in US-dollars of wat het lokale fiat in uw land ook is. Op dit moment is de kaart echter alleen beschikbaar voor inwoners van de VS en kunt u deze gebruiken als een normale creditcard om aankopen te doen, net als bij de conventionele fiat-backed creditcards.

Er zijn veel andere websites die momenteel ook bitcoin toestaan, inclusief maar niet beperkt tot:

  • OKCupid (dating site)
  • CheapAir (reis-/hotelreserveringsbureau)
  • PizzaForCoins (pizzalevering)
  • Zynga (Mobiele apps/games)
  • Etsy (e-commerce, sommige Etsy-verkopers accepteren bitcoin als betaling)

Wat kunt u kopen met Bitcoin: Conclusie


We hebben een lange weg afgelegd van het mijden van crypten naar een wereld waar het eindelijk een geaccepteerde vorm van betaling wordt. We zijn een stap dichter bij de mainstream adoptie van digitale valuta. Voorlopig is het echter zeker mogelijk om het grootste deel van uw transacties te doen via bitcoins van boodschappen, accessoires, eten en entertainment. Wat bent u van plan te kopen met bitcoin?

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.