Search
Close this search box.

Wat zijn Stable Coins?

 crypto-guide.nl
Telegramgroep:  t.me/cryptoguidecharts
Twitter: @cryptoguide14

 

Wat zijn “Stable Coins”?

Stable coins zijn coins die gelijk staan aan de waarde van de dollar of in enkele gevallen goud. Een stable coin is altijd 1 USD waard. Er zijn ook een aantal stable coins die zich gelijkstellen aan de waarde van goud (PaX Gold)

Waarvoor worden stable coins gebruikt? Er zijn verschillende use cases voor een willekeurige stable coin. Tether (USDT) wordt vooral gebruikt voor het traden en Dai (DAI) is weer het meest gebruikt in de DeFi space.

Wat zijn de grootste verschillen tussen deze stable coins? Heel simpel uitgelegd, je hebt “Centralized” en “De-centralized”. Wat houdt dat in?
Centralized wilt zeggen dat hier een bedrijf achter zit en/of een gesloten code waar maar een select groepje bij kan.

De-centralized is de tegenhanger hiervan en is dus niet te beïnvloeden door een CEO of een glitch in de code.

Centralized: Tether(USDT) USD Coin(USDC) True USD(TUSD)
De-Centralized: Dai(DAI) PAx Gold(PAXG)

Waarvoor gebruik ik stable coins?

Ik maak graag gebruik van stable coins en zie ze dus ook als broodnodig om de handelsmarkt draaiende te houden. Ik gebruik met name (USDT) voor het traden, naast Tether maak ik ook gebruik van (USDC), die gebruik ik om winsten vanuit alt coins om te zetten in (USDC) zodat ik die kan bewaren voor de volgende dip in de markt om weer andere coins van te kopen.
Verder maak ik nog gebruik van (DAI) voor al mijn DeFi avonturen.

Zijn er risico’s bij het gebruik van stable coins?
Ja en nee, stel dat de waarde van de Dollar in elkaar stort, neemt de waarde van jouw stable coins af. Is deze kans groot? Nee niet echt, tuurlijk de Dollar staat er slecht voor maar er zal nog een hoop moeten gebeuren wilt dit echt realiteit worden.
Met Tether (USDT) zou ik wat meer oppassen, er gaan geruchten dat het niet helemaal zuivere koffie is binnen deze organisatie, of dat deze claims terecht zijn moet nog uitwijzen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.