welke crypto kunnen in 2023 interessant zijn?

Er is zoveel nieuws omtrent de bekende cryptomunten Bitcoin, Ethereum en andere zoals Solana en Cardano, dat het tijd wordt om te kijken naar de minder bekende altcoins. De ontwikkeling in de Blockchain wereld gaat in een rap tempo, en met de komst van de NFTs komen er ook nieuwe altcoins bij. 

Het moge duidelijk zijn dat Bitcoin, Ethereum, Cardano en Solana goede investeringen zijn. Maar welke nieuwe projecten zijn veelbelovend in 2023?

Altcoin nieuws 2021

Het altcoin seizoen is in volle gang: cryptocurrencies van technologiebedrijven breken prijs records en schieten binnen enkele uren omhoog naar piek niveau crypto koersen. In de afgelopen week hebben DOT (Polkadot) en 1İNCH tokens het historische maximum bereikt samen met het SAND-speltoken met een verdubbeling in koers. De markt bereidt zich voor op een nieuwe golf van institutionele en retail investeringen die altcoin bedrijven in GameFi-, FinTech- en gegevens bescherming sectoren zullen ondersteunen. 

De populariteit in NFT draagt bij tot een revolutionaire wenteling in de wereld van Blockchain en 2023 zal dan naar verwachting een stijging zien in de vele gerelateerde altcoins.

Altcoin nieuws 2023

Zoals gezegd zal 2023 een jaar zijn van snelle ontwikkeling in de GameFi-sector en zal worden gemarkeerd als een creatie van vele metaverses die geleidelijk zullen integreren in de echte wereld. Dergelijke project tokens zullen snel in waarde stijgen en hun investeerders goede dividenden opleveren. Daarom kopen veel investeerders GameFi-project munten op in afwachting van explosieve groei.

Vandaag kijken we naar de 5 meest belovende nieuwere altcoins voor 2023.

Nieuwe cryptomunten 2023

Axie İnfinity

Axie infinity is een online spel wat heel erg lijkt op het oude Pokemon spel. Spelers die het goed doen en bijdragen aan het eco systeem kunnen tokens verdienen, maar niet de AXS token. In het spel worden spelers beloond met Small Love Potion (SLP), welke kunnen worden uitbetaald in dollars. Het spel is vol met verschillende Axie dieren die elk een NFT zijn en kunnen worden verhandeld op NFT marketplaces zoals Open Sea.

Het token van Axie İnfinity blockchain-game trekt al lang gebruikers aan. Gebaseerd op Pokemon-cartoon-anime, heeft het spel in Play-2-Earn-stijl al een leger van spelers van over de hele wereld verworven en zijn oorspronkelijke AXC-token vestigt nieuwe crypto koers stijgingen. Begin november werd de munt rond $ 142 verhandeld, maar in de volgende 24 uur werd hij teruggedraaid.

Deskundigen zijn er echter van overtuigd dat AXC-token in de komende maanden zal kunnen stijgen naar $ 145 en hoger, aangezien de hoogtijdagen van het GameFi-segment in 2023 zullen komen. 

AXS is te koop bij Bitvavo

CELO [Celo]

Celo is een veelbelovend en vrij bekend project wat eenvoudige en betaalbare oplossingen aanbied voor het gebruik van cryptocurrency voor smartphone bezitters. De ecosysteem functionaliteit maakt crypto betalingen direct en barrièrevrij door telefoonnummers als openbare sleutels te gebruiken. In feite kunnen gebruikers cryptocurrencies van wallet naar wallet overzetten met hun eigen smartphones.

Native CELO-token, afgestemd op het PoS-algoritme, wordt gebruikt als interne betaling om transactiekosten en platform diensten te betalen. Het bedrijf is ook van plan om verschillende goede stablecoins uit te brengen. Volgens ontwikkelaars zal het Celo-ecosysteem vooral belangrijk zijn in landen met een onderontwikkeld banksysteem. Inwoners van dergelijke landen zullen CELO gebruiken als betaalinstrument voor internationale transacties en cryptomunten verdienen door uit te zetten.

CELO is te koop bij Binance

AVAX [Avalanche]

AVAX is een van de meest veelbelovende projecten in het Avalanche-blockchain technologie; een token dat probeert het probleem van netwerk schaalbaarheid en lagere gas betalingen op te lossen. Het bedrijf heeft al drie blockchains ontwikkeld om AVAX tokens in te wisselen voor andere cryptocurrencies met bijna geen commissie. Het bedrijf is van plan om in de toekomst algoritmen te ontwikkelen en te implementeren die bestaande blockchains eindeloos zullen schalen.

Wat betreft het AVAX-token, het wordt voornamelijk gebruikt als betaalinstrument binnen het platform om commissies en vergoedingen te betalen. Vanwege de ambitieuze plannen van het bedrijf kopen investeerders nu massaal tokens op in afwachting van een snelle prijsstijging. Als Avalanche alle plannen kan realiseren, dan stijgt de AVAX koers volgend jaar explosief.

AVAX is te koop onder andere bij Bitvavo, Bitcoinmeester en Binance

SAND [The Sandbox]

In de top vijf van meest veelbelovende tokens bevindt zich SAND-token, uitgegeven door het bedrijf Sandbox. SAND-token wordt gebruikt als betaling binnen de gelijknamige meta verse, waar gebruikers land kunnen kopen, huizen kunnen bouwen, hun eigen virtuele winkels kunnen openen, scholen en echte cryptocurrency kunnen ontvangen.

In de laatste dagen van oktober en begin november steeg de waarde van SAND-token met 10%. De waarschijnlijke reden voor de groei was Mark Zuckerberg’s aankondiging van Facebook rebranding en hernoemen naar Meta, wat een nieuwe metaverse creatie impliceert. Experts voorspellen de popularisering van metaverse volgend jaar, dus de token heeft een goede kans op prijsstijging.

SAND is te koop onder andere bij Bitvavo, Bitcoinmeester en Binance

DIP [Etherisc]

DIP staat voor het Decentrale Verzekeringsprotocol en ook voor Decentraal Verzekeringsplatform. Het protocol biedt een generiek mechanisme zonder toestemming waarmee risico’s van welke aard dan ook kunnen worden geprijsd, beheerd en overgedragen door een groep onafhankelijke serviceproviders zonder afhankelijk te zijn van gecentraliseerde partijen. 

Etherisc is nog vrij onbekend maar heeft grote verwachtingen. Volledig gesteund door het Ethereum Foundation, en heeft ondertussen met meerdere overheden in Afrika verzekeringen via het platform gelanceerd voor de boeren, en ook al meer dan 17000 claims succesvol uitbetaald.

AVAX is te koop door ETH tegen DIP te ruilen via Uniswap. Je kunt via Binance ETH naar Uniswap sturen.

Investeren in nieuwe altcoins

Als een slimme belegger zul je zelf onderzoek doen naar de projecten voordat je besluit hier in te investeren. Je kunt dan ook de altcoin koersen hier live kunnen zien, als ook op koersverwachting.nl, en bij de bekendere exchange platforms. Het is verstandig om je te verdiepen in het lange termijn plan van een project en informatie te vergaren op de website van het project. Laat je nooit begeleiden door een artikel, wij zijn geen financiële adviseurs, maar passie volle crypto fans.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo