Welke goedkope cryptomunten hebben potentie? Zo kom je erachter!

Goedkope cryptomunten zijn andere cryptomunten dan Bitcoin, dus Bitcoin-alternatieven. Op CoinMarketCap staan meer dan 18.000 andere cryptomunten vermeld en dit laat ontzettend veel opties open voor investeerders. Toch zijn dit goedkope cryptomunten met potentie als je weet in welke je moet investeren. In deze blog gaan we tips geven zodat jij goedkope cryptomunten met potentie kunt vinden.

Onderzoek het project

Het is altijd een goed idee om de website van het crypto project waar je in wilt gaan investeren te bekijken, dit is een kleine moeite en kan je veel leren over dit crypto project. Ook is het de moeite waard om de social media pagina’s van die crypto te bekijken.

Let er dan op dat ze een gemakkelijk te navigeren website hebben met openlijke details over het project én het team erachter. De ervaring en geloofwaardigheid van het team erachter speelt namelijk een ontzettend belangrijke rol als het gaat om het slagen of mislukken van het crypto project.

Het is dan ook belangrijk om te kijken waar het team of teamleden eerder aan hebben gewerkt. Als dit helemaal nieuw is voor het team dan neem je een risico, maar je wilt ook niet zien dat zij al aan een aantal cryptomunten hebben gewerkt en deze allemaal zijn geflopt.

Onderzoek de community

De community die het crypto project steunt kan veel zeggen over de potentie van het project. Het is dan ook belangrijk om te letten op de grote van de community en hoe de leden erover speken, je wilt dat ze enthousiast zijn.

Toch moet je opletten, som kan een hype het werkelijke nut of de waarde van een project overtreffen of zelfs maskeren. Daarom is het belangrijk nooit uitsluitend op basis van hype te investeren in een cryptomunt en altijd alle factoren mee berekenen.

Onderzoek de roadmap en White paper

Als investeerder is het een ontzettend belangrijk onderdeel van het beoordelen van de lange termijn waarde van een cryptomunt. Een goed cryptoproject zal een sterk en goed gedetailleerde White paper en roadmap hebben. Een White paper is een document dat is vrijgegeven door het project waar je technische informatie in kunt vinden over het concept van het project.

De roadmap helpt bij het stellen van verwachtingen over hoe zij van plan zijn het project te laten groeien. Je vindt hier de algemene tijdlijn met details over de ontwikkeling van het project. Als uit de roadmap en White paper blijkt dat het project geen duidelijke visie heeft kun je toekomstig succes in twijfel trekken.  

 

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo