Search
Close this search box.

Werknemers van Bithumb zullen verboden worden crypto te verhandelen op zijn platform

Een grote Zuid-Koreaanse cryptocurrency-uitwisseling, Bithumb, gaat verder met handelsbeperkingen voor zijn werknemers door zijn personeel te verbieden op zijn platform te handelen. Bithumb zal zijn werknemers vanaf deze maand volledig verbieden om crypto te kopen of verkopen met een Bithumb-account. Volgens een officiële aankondiging op vrijdag.

Volgens het bedrijf is de beperking bedoeld om de interne regelgeving te versterken en de transactietransparantie op Bithumb-uitwisseling te verbeteren. Medewerkers stuurden vorige maand al schriftelijke verklaringen over het opnemen van tegoeden van hun rekeningen, als onderdeel van de maatregel. De aankondiging merkt bovendien op dat de uitwisseling een permanent monitoringsysteem zal implementeren, inclusief zelfcontroles en een intern rapportagesysteem.

Na een reeks gerelateerde personeelsbeperkingen op Bithumb, waaronder een verbod op handelen tijdens werkuren en andere, volgt het nieuwste initiatief. Om datalekken, oneerlijke handelspraktijken en marktmanipulatie te voorkomen merkte Bithumb op dat het bedrijf jaren geleden ook een aantal personeel gerelateerde maatregelen heeft genomen. Het verstrekken van aanvullende informatie over de zaak aan Cointelegraph, werd door een woordvoerder van Bithumb ontkend.

Terwijl Zuid-Korea zijn standpunt over het reguleren van lokale crypto-bedrijven blijft aanscherpen, verschijnt het nieuws. Door het aanscherpen van de regulering neemt de reikwijdte van het toezicht op de crypto-uitwisselingsmarkt van het land toe. Een deadline is door de Zuid-Koreaanse regering vastgesteld tot september 2021 voor cryptocurrency-uitwisselingen om zich te registreren bij lokale financiële autoriteiten.

De FSC wijzigde In maart haar regels voor financiële rapportage. Cryptocurrency-uitwisselingen werden zo verplicht om regelmatig transactierapporten in te dienen bij de Financial Intelligence Unit en om rekeningen met echte namen op te zetten bij Koreaanse banken. Kleinere Zuid-Koreaanse beurzen hebben overwogen om de regering aan te klagen wegens het vermeende verzuim om verantwoordelijkheid te nemen voor buitensporige regeldruk, volgens lokale rapporten.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.