Wetsvoorstel in El Salvador om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken

Net voor 06:00 uur UTC met een supermeerderheid door de Wetgevende Vergadering, werd het wetsvoorstel aangenomen om Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel in El Salvador te maken. Het wetsvoorstel werd ingediend door de president van het land. President Nayib Bukele gaf, in een Twitter Spaces-gesprek met 22.000 luisteraars dat net na 5:00 uur UTC begon, aan dat hij later die avond of de volgende dag de historische wet zou ondertekenen.

Hij zei dat het direct van kracht wordt, waarbij hij verduidelijkte dat de regering 90 dagen zou toestaan ​​voor het opzetten van de infrastructuur. Het accepteren van Bitcoin zou verplicht zijn voor alle bedrijven, volgens de president. Over handelaren in het land zei hij dat ze het volgens de wet moeten accepteren. Hij vergeleek het met naar Mexico gaan, waarbij handelaren daar je peso’s moeten accepteren.

Net als de Amerikaanse dollar, wordt Bitcoin, in het geval van El Salvador, een wettig betaalmiddel, volgens Bukele. Donderdag zal hij een ontmoeting hebben met het Internationaal Monetair Fonds, maakte hij bekend. Hoewel het niet verplicht is, zal de overheid ook een officiële Bitcoin-wallet vrijgeven. Om handelsrisico’s op zich te nemen, is de regering van plan $ 150 miljoen aan Bitcoin aan te houden in een trustfonds in haar ontwikkelingsbank.

Voor degenen die 3 BTC in El Salvador investeren, is een permanente verblijfsvergunning beschikbaar. Bukele gaf aan dat er geen onmiddellijke plannen waren, op de vraag of het land Bitcoin in zijn reserve zou plaatsen. Hij zei geen idee te hebben en dat het erg snel evolueert. Echter, hij sloot niet uit dat ze binnenkort Bitcoin in hun reserves zullen hebben, volgens de president van El Salvador.

Hij had niet nagedacht over het mijnen van Bitcoin, zei de president. Echter, hij stond positief tegenover het idee van op hernieuwbare energie gebaseerde Bitcoin-mining. Bukele had getweet dat hij zojuist de #BitcoinLaw naar het congres heeft gestuurd en had kopieën geüpload van het wetsvoorstel in het Spaans en Engels. Hierna nam de “Bitcoin-wet” de vorm aan van een wetsvoorstel dat woensdag werd ingediend.

In het wetsvoorstel staat dat het doel van deze wet is om Bitcoin te reguleren als onbeperkt wettig betaalmiddel. Dit met bevrijdende macht, onbeperkt in elke transactie en voor elke titel die openbare of particuliere natuurlijke of rechtspersonen moeten uitvoeren. Het wetsvoorstel bevat een lijst met interessante voorstellen. Een daarvan is de nul vermogenswinstbelasting op BTC.

Een andere is het toestaan van belastingbetalingen in BTC en dat economische agenten BTC “moeten” accepteren als betaling wanneer het wordt aangeboden door wie een goed of een dienst verwerft. De staat zorgen voor de infrastructuur waarmee Bitcoin-gebruikers hun BTC, indien nodig, direct kunnen omwisselen naar Amerikaanse dollars, volgens het wetsvoorstel.

Velen zullen moeten leren hoe ze het digitale activum moeten gebruiken. Daarom zal de staat ook “training en mechanismen” bieden om burgers te helpen die niet bekend zijn met Bitcoin. Het is wel interessant dat de president van El Salvador zijn Twitter-profielfoto veranderde in een foto met blauwe laserogen, na zijn de laatste aankondiging. Dit in tegenstelling tot de rode die gewoonlijk worden gevonden bij de iconische crypto-meme.

In heel Latijns-Amerika heeft de progressieve crypto-stap van Bukele, enthousiasme gewekt bij een aantal politici. Die hebben ofwel hun eigen crypto-voorstellen aangeprezen of hebben rode laserogen aangetrokken om crypto te ondersteunen. Carlitos Rejala, het Paraguayaans congreslid, plaatste maandag een foto met laserogen en beloofde later deze week een Bitcoin-gerelateerde aankondiging.

Eduardo Murat Hinojosa, de Mexicaanse senator, onthulde de volgende dag zijn plannen om een wettelijk kader voor cryptomunten in het Mexicaanse lagerhuis te promoten en voor te stellen. Een Panamese congreslid, Gabriel Silva, kondigde ook plannen aan om een pro-crypto-wet in te dienen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.