Wetsvoorstel over belasting op cryptocurrency wordt door Russische Doema voorbereid

Om cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) te belasten, bereiden Russische wetgevers actief nieuwe wetgeving voor. Op 15 februari heeft het Comité voor Staatsopbouw en Wetgeving van de Doema een wetsvoorstel over cryptocurrency-belasting goedgekeurd. Volgens een officiële aankondiging van de Russische Doema. Een reeks wijzigingen in de Russische federale belastingwet wordt vertegenwoordigd in het nieuwe wetsvoorstel.

De Russische regering erkent, als onderdeel van het wetsvoorstel, cryptocurrencies zoals Bitcoin officieel als eigendom. Het doel hiervan is om belasting te heffen op winsten vediend uit cryptohandel door Russische inwoners. Voor alle binnenlandse ingezetenen, inclusief burgers en buitenlanders, evenals Russische en internationale organisaties die in het land zijn gevestigd, is het wetsvoorstel bedoeld.

Als het totale aantal inkomende of uitgaande transacties op jaarbasis meer dan 600.000 roebel, gelijk aan $ 8.100, bedraagt, zullen de beursgenoteerde entiteiten hun cryptotransacties moeten rapporteren, volgens het wetsvoorstel. Maatregelen zijn door het wetsvoorstel vastgesteld voor overtredingen, zoals te late melding, en het geven van onnauwkeurige informatie.

Bovendien suggereert het wetsvoorstel boetes tot 10% voor inkomende of uitgaande transacties. In het wetsvoorstel is voorgesteld dat de boete voor niet-betaling of onvolledige belastingbetaling, 40% is van de onbetaalde belastingen. De Russische Doema zal de nieuwe cryptowetgeving op 17 februari in overweging nemen. Volgens de officiële staatsdocumenten is dit de verwachting, na goedkeuring van de commissie.

Lokale inwoners mogen in Ruslang geen betalingen in cryptocurrencies doen. Doordat Rusland in januari 2021 officieel zijn eerste cryptowet ‘On Digital Financial Assets’ heeft afgedwongen. Het wetsvoorstel heeft geen betrekking op digitale activa van bepaalde sectoren, zoals belastingen en mijnbouw, waardoor het regelgevingslandschap relatief onzeker blijft. Hoewel de eerste cryptowet, de crypto-industrie in Rusland een juridische status geeft.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.