Search
Close this search box.

Wie is crypto-influencer Jimmy Song?

Wie het cryptonieuws volgt komt regelmatig de naam van Jimmy Song tegen. Aangezien wij hier graag op de hoogte blijven van wat de influencers van de cryptovaluta zoals beweegt staan we vandaag wat langer stil bij deze man. Wat is zijn achtergrond, wat is zijn invloed in de Bitcoinwereld en waar kennen we hem tegenwoordig vooral van? In dit artikel maak je kennis met Jimmy Song.

Wie is Jimmy Song?

Jimmy Song is een in Korea geboren Amerikaan. In 1998 studeerde hij af in de wiskunde aan de universiteit van Michigan. Na zijn studie werkte hij als software-ontwikkelaar voor diverse bedrijven. In 2014 duikt zijn naam voor het eerst op in relatie tot cryptovaluta wanneer hij voor Monetas gaat werken en leiding gaat geven aan de afdeling die Bitcoin-integraties toepast. Na ruim een jaar maakt hij de overstap naar Armory Technologies. Voor hen ontwikkelt hij een Bitcoin-wallet voor het zakenleven. Hij vervolgt zijn carrière bij Paxos. Als principal architect maakt hij naam met het ontwerpen van Blockchain-oplossingen voor institutionele organisaties.

(tekst gaat verder na het filmpje)

Wat betekent Jimmy Song voor de crypto-industrie?

Binnen de industrie heeft hij dan al naam gemaakt door zijn rake voorspellingen en zijn opvallende verschijning (meestal met hoed) waarmee hij de bijnaam ‘The Bitcoin Rocker’ verdient. Hij is een voorvechter van de traditionele cryptomarkt en ziet Bitcoin nog steeds als de grootste innovatieve munt. Ook is hij, tegen de trend in, voorstander van Proof of Work als authenticatiemethode voor Blockchain en ziet hij Proof of Stake als ondermijning van de veiligheid. Hij kreeg buiten de cryptowereld bekendheid door een volledig uit de hand gelopen discussie met een andere crypto-influencer, ‘Bitcoin Jesus’ Roger Ver. Ver is inmiddels geen Bitcoin-adept meer maar voorstander van Bitcoin Cash ( en dat is tegen het zere been van Song. Het filmpje hierboven toont beelden van die bijzondere discussie.

Momenteel bekvechten de heren op internet verder over de voorwaarden van een weddenschap voor een miljoen dollar. De weddenschap gaat, kort gezegd, over de vraag of de Bitcoin Cash de Bitcoin op een bepaald moment in waarde zal overstijgen.

Wat doet Jimmy Song tegenwoordig?

Tegenwoordig is Roger Ver als Venture Partner verbonden aan Blockchain Capital. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf, ‘Programming Blockchain‘ waarmee hij mensen opleidt tot Blockchain-programmeur. Alsof dit nog niet druk genoeg is publiceert hij onder andere op bitcointechtalk en medium. Ook is hij, volgens zijn LinkedIn-profiel tegen vorstelijk honorarium, te boeken als gastspreker, dagvoorzitter of auditor/sparring partner voor bedenkers van nieuwe crypto-initiatieven. Tot slot heeft hij zijn eigen boek “Programming Bitcoin: Learn How to Program Bitcoin from Scratch“ geschreven. Dit boek komt in april 2019 uit en is nu te bestellen in de voorverkoop bij Amazon.

 

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.