XRP geschrapt van beursnoteringen; Ripple zweert te reageren op de SEC aanval

Dinsdag heeft Ripple Labs een verklaring uitgegeven waarin ze beloofde te reageren op de aantijgingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen het bedrijf. Terwijl XRP nu in waarde daalt na een golf van schrapping van de beursnoteringen en handelsschorsingen. De verklaring wordt geopend met het volgende bericht.

Ripple geeft aan dat het publiek en de pers het verhaal alleen van de kant van de SEC gehoord hebben. Verder zullen zij binnen enkele weken hun reactie indienen om deze onbewezen beschuldigingen tegen Ripple aan te pakken. Ripple beweert met de verklaring dat zij door de SEC gebruikt worden om de hele cryptocurrency-industrie in de Verenigde Staten neer te halen.

Ook dat het bedrijf tevergeefs jarenlang heeft gezocht naar duidelijkheid over de regelgeving van digitale activa. Het besluit van Coinbase om XRP in januari op te schorten, zou de doodsteek kunnen zijn voor het digitale activum, naar de mening van enkele waarnemers. Nu Ripple een meerjarige rechtszaak aangaat met de SEC. Maandag kondigde Coinbase zijn plannen aan om XRP-handel op te schorten.

Het is geen verwonderlijke stap, met het oog op de IPO-ambities van de beurs. Vanaf de SEC een rechtszaak tegen Ripple heeft aangespannen, wegens vermeende schending van effectenwetten, bevindt XRP zich in een vrije val. Om weerslag van de regelgeving te voorkomen was dit voor verschillende beurzen aanleiding om XRP te schrappen.

De rechtszaak heeft al talloze onschuldige XRP-retailers getroffen, die geen verbinding hebben met Ripple, volgens het bedrijf. Buiten de VS zal in de tussentijd Ripple al zijn producten blijven exploiteren en ondersteunen. In de verklaring werd uitgelegd dat de meerderheid van Ripple’s klanten zich niet in de VS bevindt. Verder dat het totale XRP-volume grotendeels buiten de VS wordt verhandeld.

In de verklaring staat ook dat er duidelijke regels zijn voor het gebruik van XRP in bijvoorbeeld het VK, Japan, Zwitserland en Singapore. Brad Garlinghouse, Ripple CEO, gelooft nog steeds dat zijn bedrijf zal slagen, ongeacht hoe de SEC ervoor kiest om XRP te classificeren, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. Dat is niet verbazend, omdat meer dan 90% van de RippleNet-gebruikers zich buiten Amerika bevindt.

Tegen de aantijgingen van de SEC, hebben weinigen in de crypto-industrie Ripple verdedigd. In D.C. gevestigde denktank en kampioen in de acceptatie van cryptocurrency, Coin Center, geeft aan niet bereid te zijn te beweren dat XRP geen beveiliging is.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.