XRP-prijs stijgt met 55% tot een hoogste punt in 3 jaar te midden van de drang naar financiële inclusiviteit

Een nieuwe acquisitie van grensoverschrijdende betalingen en een hernieuwde poging om de wereldwijde financiële inclusiviteit te vergroten, veroorzaakten een stijging van 55% in de XRP-prijs. De prijs van XRP zag de afgelopen twee dagen een uitbraak van 55%, terwijl de zesde cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie zijn focus heeft hernieuwd op het creëren van een grensoverschrijdend betalingsnetwerk dat inclusief en duurzaam is.

Gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView laten zien dat XRP in de vroege uren van 4 april naar een dieptepunt van $ 0,566 daalde, voordat een golf van handelsvolume de afgelopen uren hielp om de prijs naar een hoogste punt van $ 0,877 te brengen. De stijging van het handelsvolume werd aangewakkerd nadat Ripple een blog had gepost met de titel ‘ creëren van een betere financieel inclusieve en duurzame toekomst ‘ waarin werd besproken hoe het project samenwerkt met ‘missie gedreven financiële technologiebedrijven, vooraanstaande universiteiten, ngo’s, stichtingen en sociale ondernemers om meer economische rechtvaardigheid en kansen voor iedereen. “

Een tweede aankoopgolf vond plaats op 5 april nadat Ripple de volgende aankondiging publiceerde waarin de meest recente acquisitie werd beschreven om zijn grensoverschrijdende betalingsmogelijkheden te verbeteren:

Gecombineerd hebben deze recente aankondigingen geleid tot een stijging van het XRP-handelsvolume met 257% in de afgelopen twee dagen, van een gemiddeld 24-uursvolume van $ 5 miljard op 4 april naar $ 18,4 miljard verhandeld op 5 april. Terwijl deze rally veel traders overrompelde, begonnen de VORTECS ™ -gegevens van Cointelegraph Markets Pro op 31 maart een bullish vooruitzicht voor XRP te ontdekken, voorafgaand aan de recente prijsstijging. De VORTECS ™ -score, exclusief voor Cointelegraph, is een algoritmische vergelijking van historische en huidige marktomstandigheden afgeleid van een combinatie van gegevenspunten, waaronder marktsentiment, handelsvolume, recente prijsbewegingen en Twitter-activiteit.

De VORTECS ™ -score klom voor XRP in de green en registreerde een hoogtepunt van 67 op 31 maart, ongeveer vier dagen voordat de prijs begon te stijgen. De VORTECS ™ -score steeg ook aanzienlijk naast de prijsstijging op 5 april en bereikte een maximum van 84 op het moment van schrijven. Eerdere backtesting van het VORTECS ™ -systeem geeft aan dat op basis van de stijgende score de prijs van XRP mogelijk nog meer opwaarts te gaan heeft, aangezien de handels- en Twitter-volumes nog steeds aanzienlijk stijgen. De meningen die hier worden geuit zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van CoinTelegraph. Elke investering en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee, en u dient uw eigen onderzoek uit te voeren bij het nemen van een beslissing.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.