Zelfs als DAO-treasuries in één maand halveren, stelt DeepDAO $ 3 miljoen veilig voor uitbreiding

Een website die gegevens verzamelt over gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s), DeepDAO, heeft $ 3 miljoen opgehaald voor toekomstige uitbreiding in een ronde onder leiding van risicokapitaalbedrijven Hypersphere en DFG. De overweldigende vraag naar DeepDAO’s seed-ronde toont sterke interesse in dataproducten voor de DAO-ruimte en de overtuiging dat het DAO-ecosysteem zal groeien, stelt een aankondiging.

Momenteel levert DeepDAO v1 gegevens voor meer dan 100 DAO’s en verzamelt gegevens over de schatkist, het lidmaatschap en het bestuur van organisaties. DAO’s vertegenwoordigen momenteel meer dan 66.000 leden en $ 587 miljoen aan beheerd vermogen (AUM), volgens de site. Ondanks dat te midden van de recente neerwaartse trend van de cryptomarkt de AUM de afgelopen maand met 46% is gedaald van meer dan $ 1 miljard.

Echter, sinds begin november zijn DAO-treasuries nog steeds meer dan 300% gestegen. Eyal Eithcowich, DeepDAO-oprichter en CEO, deed een voorspelling in een gesprek met Cointelegraph. Eithcowich voorspelde dat het totale AUM van DAO’s tegen het einde van 2021 meer dan $ 10 miljard aan AUM zal bedragen en meer dan een miljoen gebruikers zal vertegenwoordigen.

Daniel Bar, oprichter van DeepDAO en voorzitter van Bitfwd Capital, verklaarde dat het team van plan is om de gegevensdekking uit te breiden, DAO’s van extra netwerken te integreren en nieuwe governance tools te lanceren met behulp van de fondsen. Het platform zal een verbeterde gebruikerservaring bieden, inclusief sociale feeds en forums, merkte Bar ook op.

Hij stelde dat de gedecentraliseerde governance-ruimte zich in een razend tempo ontwikkelt. De DeepDAO bedient de DAO-ruimte door een one-stop-shop te bieden waar governance kan worden gevolgd, volgens Bar. Eithcowich voegde eraan toe dat ze vastbesloten zijn om al deze bestuurssystemen in meerdere chains en platforms op te sommen, ze te verkennen en te analyseren als één groot ecosysteem.

Om een transparante en actieve gemeenschap mogelijk te maken, zei Eithcowich dat er ook sociale functies en diensten geboden zullen worden. Bar constateert een aantal uitdagingen waarmee de opkomende sector wordt geconfronteerd, waaronder identiteit, standaardisatie en een steile leercurve. Ondanks de snelle groei van DAO’s in het afgelopen jaar.

Bar gaf aan dat de meeste mensen DAO’s nog steeds beschouwen als een vaag concept. Voor de meeste mensen klikte het ‘Aha-moment’ dat DAO’s het sociale netwerk van Web3 zijn, nog niet. Hij gaf aan dat het echter steeds dichterbij komt. Jack Platts, Hypersphere-partner, beschreef het DeepDAO-platform als het “gemakkelijk toegankelijk voor iedereen” maken van gedecentraliseerd bestuur.

Hij stelde dat gedecentraliseerde protocollen worden beheerd door hun gebruikers. Echter, om de transparantie en inclusiviteit te ontsluiten, zijn er hoogwaardige tools nodig, volgens Platts.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.