Zelfs tijdens een prijscrash is het NFT-volume meer dan verdrievoudigd nu Meme.com $ 5 miljoen ophaalt

De buitengewone marktbrede crash heeft meer dan $ 1 biljoen van de marktkapitalisatie van de cryptovaluta weggevaagd. Toch vertoont de populariteit van non-fungible tokens, of NFT’s, weinig tekenen van vertraging. Het gemiddelde aantal NFT-verkopen is met bijna 300% gestegen, van 21.815 per dag in januari tot 82.373 in mei (tot nu toe). Volgens een rapport van de gedecentraliseerde app-marktplaats DappRadar.

Toen de cryptoprijzen op 12 mei begonnen te dalen, steeg dit aantal zelfs nog hoger waarbij de verkoop steeg tot bijna 94.000 NFT-transacties per dag. De crash van de cryptomarkt leidde ook tot ernstige congestie en exorbitante transactiekosten in het Ethereum-netwerk. Ook veroorzaakte het een wijdverbreide paniek toen bijna 1 miljoen hefboomtransacties werden geliquideerd.

Echter, NFT-handelaren zijn niet afgeschrikt door deze stijgende gasvergoedingen. Velen hebben zich namelijk tot andere markten gewend op alternatieve blockchains zoals de Atomic Market op de EOSIO-blockchain. Het dagelijkse transactievolume van 20.296 accounts is hoger dan elke andere NFT-marktplaats, NBA Top Shot niet meegerekend. Toen de cryptoprijzen begonnen te dalen, kreeg de waarde per transactie onmiddellijk een hit. Hoewel het aantal transacties is toegenomen.

Dagelijks werd gemiddeld $ 14,9 miljoen verhandeld in de eerste 11 dagen van mei. Het volume is echter sindsdien gedaald tot minder dan $ 6 miljoen per dag. Met een daling van de gemiddelde symbolische verkoopprijs van $ 180 naar $ 70 lijken veel NFT-eigenaren bereid om deze maand verlies te lijden. Detailhandelaren zijn niet de enigen die zich door uitdagende marktomstandigheden worstelen.

Meme.com had $ 5 miljoen opgehaald voor een nieuwe markt die zich specifiek richt op meme-cryptocurrencies en NFT’s. Zo kondigde het internettrendplatform gisteren aan. De ontwikkelaars van Meme.com zijn van plan om uiteindelijk een “CoinMarketCap voor memetische inhoud” te creëren. Deze zal grafieken en tijdlijnen bevatten waar gebruikers elke meme en trend kunnen vergelijken. Het Instagram-account van het bedrijf heeft al 7,2 miljoen volgers.

Outlier Ventures, Digital Finance Group, Morningstar, Blockhype, Spark Digital Capital, Gabby Dizon, CEO van mobiele ontwikkelaar Altitude Games en Sandeep Nailwal, Polygon medeoprichter, zijn onder meer de investeerders van het platform.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo