Search
Close this search box.

Zijn er wel regels als het gaat om handelen of investeren in cryptomunten?

Cryptocurrencies zijn een nieuwe beleggingsklasse met zeer weinig gegevens voor fundamentele- of technische analyse of zelfs duidelijke prestaties in het verleden. Precies om de vorige redenen zijn er geen bewezen regels die toepasbaar zijn in deze situatie. Maar wanneer je het bekijkt als beleggen kun je je wel houden aan eeuwenoude beleggingsprincipes. Hieronder lees je wat je in gedachten moet houden bij het betreden van deze high-risk high-reward goudmijn.

Investeer of handel nooit in geld dat je niet kunt verliezen

Iedereen zou moeten weten hoe belangrijk deze regel is. Vooral in cryptocurrency-trading waar verliezen niet alleen worden gemaakt wanneer de markt daalt. Je kunt jouw hele investering verliezen door simpelweg één letter of één nummer verkeerd te plaatsen bij het opnemen van jouw fondsen of het verzenden ervan naar een andere exchange of wallet. Zorg ervoor dat je alleen investeert of handelt in fondsen die je jezelf kunt veroorloven te verliezen.

Invloed van anderen

Misschien heb je in het verleden weleens van FOMO gehoord. FOMO is een afkorting voor ‘fear of missing out’. We hebben allemaal willekeurige cryptocurrencies gezien die in een korte periode zeer grote waardestijgingen maakten. Soms zelfs binnen enkele uren. Let wel, dit is niet het moment om in te springen en die cryptocurrency te kopen. Die grote winsten zijn meestal het resultaat van het pompen van de munt en/of het token door sommige ‘walvissen’ of crypto-beïnvloeders.

Beleggen draait allemaal om het controleren van jouw emoties. Zodra iedereen enthousiast is, kan het al te laat zijn om nog significante winsten te behalen of, zoals Warren Buffett ooit zei: “Wees bang wanneer anderen hebzuchtig zijn, en hebzuchtig wanneer anderen bang zijn.”

Geldbeheer

Dit maakt het verschil tussen succes of falen in deze business. Natuurlijk willen we allemaal laag inkopen en hoog verkopen. Dit is echter niet zo gemakkelijk als het klinkt. Er wordt gezegd dat 80% van de beleggers uiteindelijk hun geld verliezen. In de meeste gevallen is dit te wijten aan emoties en daarom is geldbeheer zo extreem belangrijk.

Begin daarom altijd klein. Start met het kopen van cryptovaluta Dogecoin op Anycoin. Stop nooit meer dan 5% van jouw handelsfondsen in één transactie. Plaats meerdere orders en koop niet alles in één keer. Begin met het plaatsen van limietorders onder de huidige prijs. Leg jouw instap- en verkoopprijzen vast en maak aantekeningen voor elke transactie en leer van jouw fouten.

Grafieken & technische analyse

Wanneer je een succesvolle trader wilt zijn, moet je echt wat tijd investeren in het leren van de basisprincipes over het lezen van grafieken, verschillende trading interfaces en technische analyse (TA). Cryptocurrency-markten zijn relatief nieuw en je kunt niet echt een fundamentele analyse doen op een asset. Daarom is het lezen van de grafieken en het maken van een technische analyse erg belangrijk.

Grafieken geven jou numeriek zware gegevens in de vorm van een eenvoudige visual. Je zou eigenlijk al moeten weten wat voortschrijdende gemiddelden, RSI, trendlijnen, opwaartse en neerwaartse kanalen, bull flags, etc. zijn.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.