Zuid-Afrikaanse autoriteiten ertoe aangezet de handel in cryptovaluta te reguleren, door oplichting

Na de ineenstorting van wat naar verluidt de grootste Ponzifraude is dat het land ooit heeft gezien, proberen Zuid-Afrikaanse toezichthouders meer controle uit te oefenen over cryptovaluta-handel. Mirror Trading International, de zelfbenoemde Bitcoin (BTC) handelsfirma, werd in december 2020 in voorlopige liquidatie geplaatst. Omdat investeerders probeerden hun geld op te nemen en er niet in slaagden hun geld op te nemen.

Beweerd wordt door het bedrijf, wereldwijd meer dan 260.000 lidmaatschappen te hebben aangetrokken. En een gerapporteerde 23.000 Bitcoin te hebben verwerkt, wat nu neerkomt op een bedrag van ongeveer $ 716 miljoen waarde. Echter, uit een onderzoek door de Financial Sector Conduct Authority bleek dat het bedrijf geen boekhoudkundige gegevens bijhield.

Ook geen enkele vorm van gebruikersdatabase. Johann Steynberg, CEO, zou het management van het bedrijf hebben misleid, en volgens hun is Steynberg mogelijk naar Brazilië gevlucht. De FSCA had nog niet vastgesteld dat MTI opereerde als een Ponzi-regeling, benadrukten advocaten van het resterende management van het bedrijf. Alleen dat het handelde zonder vergunning.

Brandon Topham, het hoofd van de handhaving van de FSCA, vertelde aan Bloomberg dat de vervolgende autoriteiten dergelijke plannen moesten kunnen stoppen. Voordat deze in een stroomversnelling komen. Topham zei dat op het moment dat iets een Ponzi fraude wordt, zij hun jurisdictie hebben verloren.

Zij hebben de politie en de aanklager nodig om snel te werken en mensen in de gevangenis te zetten, continueerde Topham. Hij zei dat daartoe de autoriteit voorstellen doet om de handel in cryptovaluta, zoals Bitcoin, formeel te reguleren. Pogingen om vroeg in te spelen op Ponzi fraude in Zuid-Afrika vrij algemeen zijn geworden, zei Topham. Hij gaf verder aan op radioshows te zijn geweest waar mensen zeggen dat ze een professionele Ponzi-investeerder zijn.

Het idee is dat je snel erin stapt en eruit en zoals bij elk bedrijf moet je geld riskeren om geld te verdienen. Topham gaf aan dat zij een voorbeeld van MTI moeten maken, zodat mensen snappen dat investeren in een Ponzi nooit een goed idee is. De Texas State Securities Board sloot in juli de MTI-activiteiten die in zijn rechtsgebied plaatsvonden.

Nadat hij had geconcludeerd dat het project een marketingprogramma was op meerdere niveaus. Over de beweringen van MTI dat het voor elke gebruiker 10% winst per maand zou opleveren, waren de eigen toezichthouders in Zuid-Afrika al wantrouwend. Topham vertelde aan Bloomberg dat er een serieus onderzoek voor nodig is om vast te stellen hoeveel ermee gemoeid was.

Hij voegde eraan toe dat er een onderzoek loopt naar twee andere bedrijven door mogelijke banden met MTI. Tot dusver zijn vereffenaars er niet in geslaagd om alle activa van het bedrijf te traceren. Zij zullen naar verwachting op 1 maart een uitgebreid definitief liquidatiebevel krijgen, waarbij ervan wordt uitgegaan dat juridische procedures zonder tegenstand blijven.

Regeringen worden nu gedwongen om concrete wetten uit te vaardigen door het toenemende profiel van Bitcoin en bijbehorende cryptovaluta. Terwijl zij jarenlang hebben geflirt met cryptovaluta-regulering. Brian Armstrong, CEO van Coinbase, zei in december 2020 dat het Amerikaanse ministerie van Financiën wetten voorstelde. Op grond hiervan vereisen uitwisselingen een naam en fysiek adres voor gebruikers die betrokken zijn bij een cryptotransactie met een waarde van meer dan $ 3.000.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.