Search
Close this search box.

$ 1,3 miljard misgelopen door een van de eerste Bitcoin-ontwikkelaars na vroege verkoop

Een van de eerste Bitcoin-ontwikkelaars en ook wel bekend als Sirius, Martti Malmi, heeft uitgelegd wat er sinds 2009 is gebeurd met zijn eens zo grote cryptovaluta. Malmi heeft tussen 2009 en 2010 ongeveer 55.000 munten gedolven, toen de prijs bijna nul was. Dit gaf de voormalige Bitcoin (BTC) -ontwikkelaar aan met een Twitter-thread op vrijdag.

Malmi zei dat hij in oktober 2009 5.050 BTC voor $ 5 liquideerde. Verder gaf hij aan 30.000 BTC verloren te hebben met een van de eerste Bitcoin-uitwisselingen die hij uitvoerde, toen er geen vaste wisselkoers was. Malmi legde uit dat hij van plan was om de rest van zijn BTC te HODLEN. Echter, hij was genoodzaakt het meeste tegen een slechte prijs, $ 5, te verkopen in 2012.

 Omdat het vinden van een nieuwe baan langer duurde dan gedacht, volgens Malmi. Vanaf dat moment heeft hij zijn wisselende hoeveelheid spaargeld in BTC gehouden. Veel is het niet, zei Malmi, maar het heeft nog steeds mooie winsten opgeleverd door de jaren heen. In een van zijn tweets uit zijn Twitter-thread liet Malmi weten dat hij nu miljardair zou zijn geweest.

Als hij de 55.000 Bitcoins die hij in 2009-2010 op zijn laptop had gemijnd, niet snel had verkocht (meeste vóór 2012). Malmi vindt het spijtig. Echter, hij wil mensen erop attenderen dat de vroege bitcoiners iets groters in gang gezet hebben dan persoonlijk gewin. Maar uit zijn vroege crypto-inkomsten heeft de Bitcoin-ontwikkelaar waarschijnlijk de meest substantiële investering in 2011 gedaan.

Toen verkocht hij 10.000 BTC om een appartement in Helsinki te kopen. Op Twitter zei hij dat het waarschijnlijk de duurste studio ter wereld is. De oorspronkelijke 55.000 BTC-posities van Malmi zijn nu meer dan $ 1,3 miljard waard, met de recente stijging van Bitcoin naar $ 24.000. Toch zegt de voormalige ontwikkelaar dat hij nooit erg spijt heeft gehad.

Malmi zei dat hij het niet zo moeilijk heeft gehad als het op het eerste gezicht misschien lijkt. Hij zei verder dat het is niet zo dat hij ooit $ 1 miljard heeft gehad.  En dat hij het van de ene op de andere dag is kwijtgeraakt. Hij gaf aan best blij te zijn om op 22-jarige leeftijd zijn eigen appartement te krijgen, los van het succes van Bitcoin.

Hij voegde toe dat hij er nooit veel over nagedacht heeft om geld te verdienen. En dat het misschien komt door de Finse cultuur, de idealistische mentaliteit en het gebrek aan levenservaring. Hij zei dat het per ongeluk gebeurde als een bijproduct van Satoshi die hem vroeg om mijn node actief te houden. Zodat anderen verbinding konden maken, volgens Malmi.

Malmi is niet de enige grote cryptocurrency bezitter die zijn bezit schijnbaar uit noodzaak heeft geliquideerd. David Schwartz Ripple CTO onthulde in oktober dat hij 40.000 Ether (ETH) verkocht voor $ 1 per stuk. De verkoop was als onderdeel van een risicobeheerplan dat hij in 2012 met zijn echtgenoot had gemaakt. Nadat de prijs de laatste week $ 600 was gepasseerd zouden de tokens nu meer dan $ 26 miljoen waard zijn.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.