Search
Close this search box.

19 crypto-aandelen, die aanzienlijk beter hebben gepresteerd dan de S&P 500, geïdentificeerd door Goldman Sachs

Een opkomend cluster van cryptogerelateerde aandelen, die het veel beter doen dan de S&P 500 zelf, is geïdentificeerd door Goldman Sachs. Analisten van de investeringsbank benadrukten, in een opmerking naar beleggers toe op dinsdag, dat 19 Amerikaanse aandelen een marktkapitalisatie van meer dan $ 1 miljard hadden en nauwe banden met de cryptocurrency- en blockchain-industrie.

Veel van deze aandelen hebben “dramatisch beter gepresteerd” dan de bredere aandelenmarkt, verklaarden investeringsgoeroes van Goldman. Hierbij behaalden de bedrijven dit jaar gemiddeld een rendement van 43%, wat meer is dan drie keer de 13% die de S&P 500 in dezelfde periode heeft behaald. Cryptomijnbedrijven Marathon Digital Holdings en Riot Blockchain, waren de twee leidende aandelen met winsten van respectievelijk 218% en 151% sinds het begin van het jaar.

Ook Tesla heeft een solide jaar achter de rug, waarbij het aandeel in januari een recordhoogte van $ 883 bereikte. Een paar weken voor de aankondiging dat het $ 1,5 miljard in Bitcoin had geïnvesteerd. Ook Facebook wordt genoemd als een grote dabbler in de ruimte, met plannen om dit jaar zijn eigen cryptocurrency te lanceren.

MicroStrategy is een andere zakelijke geldschieter van Bitcoin (BTC), dat zijn aandelenkoers half april zag exploderen, net voordat Bitcoin zelf een recordhoogte van $ 65.000 bereikte. Het bedrijf heeft BTC-belangen met een waarde van ongeveer $ 4,5 miljard, schat Goldman. Het betalingsbedrijf van Jack Dorsey, Square, heeft ook geld in crypto-activa gestort met een aankoop van $ 220 miljoen aan Bitcoin.

PayPal, Mastercard en Visa, zijn onder meer andere betalingsreuzen die sterk neigen naar die crypto. Deze bieden allemaal bepaalde vormen van digitale activabetalingen aan en in sommige gevallen zelfs het handelen. Twee grote banken, BNY Mellon en JPMorgan Chase, de adoptie van blockchain hebben geleid door middel van cryptocustody en interbancaire transacties, merkten Goldman-analisten op.

Met de Amerikaanse exchange Coinbase, exchange operator Overstock.com, blockchain-pionier IBM, microchip-maker Nvidia en financiële dienstverleners InvestView, Broadridge Financial en Ideanomics, werd de lijst aangevuld. Dan Ives, een analist bij investeringsmaatschappij Wedbush Securities, schetste in een notitie aan klanten vorige week, het grotere plaatje.

Ives zei dat het verhaal en thema hier veel groter is dan alleen investeren in Bitcoin en het potentiële prijs pad voorspellen. Volgens hem gaat het over de mogelijke gevolgen die crypto, blockchain en Bitcoin het komende decennium kunnen hebben in de bedrijfswereld. Er zijn honderden fondsen die aanzienlijke investeringen hebben gedaan in de crypto- en blockchain-industrie, ondanks het ontbreken van een Amerikaanse Bitcoin ETF. Zoals is gemeld door Cointelegraph.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.