3-jarige Bitcoin-educator, peuterhodler, interviewt Michael Saylor

De jongste Bitcoin-educator ter wereld, de driejarige Lily Knight, interviewde de miljardair Michael Saylor, MicroStrategy-oprichter, voor haar YouTube-kanaal in een video die dinsdag verscheen. Knight merkte, in het interview, op dat Saylor’s accumulatie van meer dan $ 2 miljard aan Bitcoin sinds augustus 2020 een ‘ballistische zet’ was.

De peuter en de onbevestigde ‘hodler’, geholpen door haar ouders, had een video gepubliceerd waarin ze de dynamiek van Bitcoin met behulp van Skittles-snoepjes uitlegde. Zo werd ze half februari een soort virale sensatie in de crypto-ruimte. De aandacht van zowel Saylor als mede-crypto-miljardair Tyler Winklevoss, werd door de video getrokken en beiden hebben de video geretweet.

“Lily, een 3-jarige, Bitcoin beter begrijpt dan de meeste Centrale Bankiers”, voegde Winklevoss toe. De vader van Knight had contact opgenomen om de grootste Bitcoin-cheerleader van het bedrijfsleven te bedanken voor het retweeten van de video. Het ‘belachelijke idee’ om Saylor te interviewen kwam hierna merkte hij in een Reddit-thread op. Saylor reageerde positief op het idee.

Lily’s vader onthulde dat de video veel moest worden bewerkt, omdat hij Lily moest ‘smeken en omkopen’ om stil te zitten. Ze hadden tegelijkertijd vooraf de vragen opgenomen die de oprichter van MicroStrategy later zou beantwoorden. De vader zei dat ze haar kant van het interview hebben opgenomen en toen met Saylor via Zoom hebben gecommuniceerd.

Lily’s vragen zijn afgespeeld, waarbij ze na elke vraag pauzeerden zodat Saylor deze kon beantwoorden. De vader had graag dat ze het live konden doen, maar merkte op dat Lily zo onvoorspelbaar is op deze leeftijd. Lily zou zomaar uit kunnen breken in een Frozen-nummer of zoiets grapte haar vader. Hij voegde toe dat het misschien lukt, als ze wat ouder is.

“Wanneer kocht je voor het eerst Bitcoin? Wat heeft je overtuigd om te kopen?”, was de eerste vraag die Lily stelde. Vanwege een ‘knagend vermoeden dat het geld kapot was’ zei Saylor, dat hij in maart 2020 op zoek was naar nieuwe dekking-strategieën om de aandeelhouderswaarde te behouden. Saylor voegde toe dat hij op een gekke zoektocht ging om een oplossing te vinden.

En dat hij ervan was verheugd om Bitcoin te ontdekken, een opslag van waarde gedurende lange tijd. Hij begon Bitcoin te kopen en is niet meer gestopt, dus nadat hij Bitcoin ontdekte en al zijn kenmerken als een digitaal monitoringsnetwerk begreep, zei Saylor. Veel mensen in de war raken door Bitcoin zei de jonge “crypto-educator” en vroeg Saylor wat volgens hem de grootste misvatting is.

Hierop antwoorde de miljardair dat mensen Bitcoin vaak karakteriseren als puur een investeringsidee of speculatief bezit. Echter, hij beschrijft het als ‘het eerste monitoringnetwerk ter wereld’. Saylor zei dat Bitcoin ’s werelds eerste digitale monitoringsnetwerk is en dat het een technologie is. En dat als je erover begint te denken als een betere technologie voor geld, zei hij verder.

Ook dat je je dan realiseert dat het niet alleen een ruil is. Het is eigenlijk een manier om over de wereld na te denken, antwoorde Saylor erbij. Dit is misschien moeilijk voor Lily om te begrijpen. Ze eindigde met de vraag: “Wat is het volgende voor jou?” Saylor reageerde hierop dat hij zich verheugt op alles te doen wat hij kan om Bitcoin onder miljarden mensen te verspreiden. En om ook de wereld te informeren over de voordelen van Bitcoin.

Hij voegde eraan toe: “En als ik wat vrije tijd krijg, ga ik voor mezelf wat meer Bitcoin kopen”.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.