Search
Close this search box.

3800 PS4-consoles die voor illegale cryptomining worden gebruikt, door Oekraïense politie in beslag genomen

Er is een inval gedaan door Oekraïense autoriteiten in een zogenaamd illegale crypto-farm in het land. De faciliteit bevond zich op het voormalige terrein van een elektriciteitsbedrijf, JSC Vinnytsiaoblenergo, volgens een officiële aankondiging van de veiligheidsdienst van Oekraïne. Door elektriciteitsmeters te manipuleren om elektriciteit te stelen van JSC Vinnytsiaoblenergo verborgen de illegale cryptominers hun activiteiten.

De crypto farm huisvestte bijna 5000 computerapparatuur, waaronder 3800 PlayStation 4-consoles, meer dan 500 grafische kaarten, 50 verwerkingseenheden, notebooks, telefoons en flashdrives. Het wordt beschreven als de grootste ondergrondse crypto mining operatie die werd ontdekt door de Oekraïense politie. De maandelijkse verliezen van de staat als gevolg van elektriciteitsdiefstal schatte de SBU tussen $ 186.200 en $ 259.300.

De verliezen konden mogelijk elektriciteitstekorten voor de hele stad Vinnytsa veroorzaken. Sony’s gameconsole van de laatste generatie, PlayStation 4, wordt door verschillende schattingen beween dat niet de ideale machine te zijn om cryptocurrency te minen. Zelfs een PS4-configuratie met 16 consoles zou geen zinvol rendement opleveren met legaal elektriciteitsgebruik.

De reden is de enigszins verouderde configuratie in vergelijking met veel mining installaties die tegenwoordig beschikbaar zijn. In de Global Crypto Adoption Index van Chainalysis werd Oekraïne vorig jaar gerangschikt als ’s werelds leider. Met cryptovriendelijke initiatieven probeert het Oost-Europese land de regio te leiden. Zoals het voorstel van een wet die tot doel heeft de juridische status van crypto-activa te bepalen, inclusief regels voor hun circulatie en uitgifte in het land.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.