$ 4 miljoen aan subsidies toegekend aan twee blockchain-startups door Australische overheid

5,6 miljoen Australische dollar, $ 4,2 miljoen, aan subsidies aan twee blockchain-gerichte bedrijven is aangekondigd door de Australische minister van Industrie, Wetenschap en Technologie. Inclusief traceerbaarheidsbedrijf Everledger en technologie-consulting startup Convergence.tech. Everledger is een bedrijf dat zich richt op het bouwen van een wereldwijd register voor diamanten.

Voor het creëren van digitale certificeringen voor kritieke mineralen tijdens de extractie- en verplaatsingsfasen, heeft EverLedger 3 miljoen AUD, $ 2,2 miljoen, ontvangen om de use-cases van blockchain-technologie te onderzoeken. Het bedrijf implementeerde blockchain-technologie van softwaregigant IBM, zoals eerder gemeld, voor een transparantieplatform voor de diamantindustrie.

Voor het toepassen van blockchain-technologie op automatische rapportageprocessen onder een systeem voor op goederen gebaseerde belasting, op producten zoals bier en sterke drank, ontving Covergence.tech $ 2,6 miljoen AUD, $ 2 miljoen. Volgens de aankondiging zal dit bedrijven in de sector helpen om de nalevingskosten, in verband met de creatie, opslag en transport van hun producten, te verlagen.

De nieuwe investering heeft tot doel het vermogen van blockchain te verkennen om het concurrentievermogen van de cruciale mineralen- en voedsel- en drankenindustrieën van Australië uit te breiden. De nieuwe investering wordt aangeboden als onderdeel van het Australische “Blockchain Pilot Grants”-programma, gefinancierd door de regering van Morrison.

De projecten zullen het tempo van blockchain-adoptie in Australië versnellen en bedrijven zullen helpen bij het oplossen van echte uitdagingen, volgens minister Christian Porter. Porter merkte op dat de Blockchain Pilot Grants het potentieel van blockchain zullen aantonen om bedrijven te helpen geld te besparen en administratieve rompslomp te verminderen.

Omdat processen, zoals het volgen van producten in de hele toeleveringsketen en het overdragen van klantinformatie, verbeterd worden. Er wordt doorgewerkt aan de nationale blockchain-roadmap van Australië, die in 2019 is aangekondigd, met de nieuwe subsidies.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo